Αλέξης Κούγιας: «Οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται»
Κοινωνία

Αλέξης Κούγιας: «Οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται»

Αλέξης Κούγιας: «Οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται»

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία Άρη Φλώρου εξαπολύει με μακροσκελή γραπτή δήλωση του ο συνήγορος του Γιώργου Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κάνει λόγο για παραπλάνηση του ανακριτή όσον αφορά την εμπλοκή του εντολέα του και των άλλων δύο δικηγόρων στη «μαφία του Κορυδαλλού».

Ο κ. Κούγιας αναφέρει στη δήλωση του, με αφορμή την σύλληψη των δύο δικηγόρων, πρώην συνηγόρων του κ. Αντωνόπουλου δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, προσωρινά κρατούμενου για τη «μαφία των φυλακών» ότι «με αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, ο Φλώρος και οι συνεργοί του έχουν πετύχει να μην υπάρχει στη δίκη Energa συνήγορος πολιτικής αγωγής που να ξέρει πώς να υποστηρίξει την υπόθεση κυρίως στα θέματα ειδικών γνώσεων».

Σύμφωνα με τον νυν συνήγορο του κ. Αντωνόπουλου, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος είναι «επικεφαλής μιας εγκληματικής ομάδος η οποία ομάδα υπεξαίρεσε από το ελληνικό Δημόσιο 230 εκατομμύρια ευρώ». Όπως τονίζει, πολιτικοί και δικηγόροι υποστήριζαν τον κ. Αντωνόπουλο «να απιστήσει εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και να ‘βαφτίσει’ την υπεξαίρεση, έναντι ανταλλαγμάτων ή λόγω του φόβου του, σε διαιτητική διαφορά, ώστε οι εγκληματίες που έκλεψαν τα 230 εκατομμύρια του ελληνικού λαού να μείνουν ελεύθεροι χωρίς ποινικές κυρώσεις και να δαπανούν τον κόπο των Ελλήνων στα κοσμικά μέρη της Ελλάδος και του κόσμου με ιδιωτικά αεροπλάνα και ορισμένοι από αυτούς με όλες τις πόρνες πολυτελείας».

Ο κ. Κούγιας αφού επισημαίνει πως από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει πως ο κ. Αντωνόπουλος και οι δύο συνάδελφοι και συγκατηγορούμενοι του είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης τονίζει πως «ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται και η κατηγορία, κατά την άποψή μου, θα καταρρεύσει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών».

Στη δήλωση αναφέρεται, επίσης, πως «ο Αριστείδης Φλώρος, είτε ο ίδιος είτε μέσω μεσαζόντων πολιτικών και δικηγόρων είτε μέσω των δικηγόρων του, αλλά κυρίως μέσω των κακοποιών, τους οποίους είχε γνωρίσει και με τους οποίους βρίσκεται μαζί στις φυλακές, εκβίαζε τον εντολέα μου με απειλές για τη ζωή του, τόσο πριν τον πυροβολήσουν με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα, όσο και μετά που τον πυροβόλησαν είτε με τους ίδιους εκτελεστές είτε με άλλους, όπως επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοί μου, κ. Μπαλτάκος και Σοφός, αρχικά στο πολυκατάστημα Attica και εν συνεχεία μέσα στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου απολαμβάνει ο Αριστείδης Φλώρος περιποιήσεις επτάστερου ξενοδοχείου, ενώ έχει αποδειχτεί με τις ενέργειες της κ. Τουλουπάκη και των συνεργατών της εισαγγελέων ότι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται εκεί είναι παράνομος, αφού η ψυχιατρική του πάθηση είναι ανύπαρκτη. Οι τρεις δικηγόροι βρίσκονται σε αυτήν την τραγική θέση κατόπιν καταθέσεως ενός συνηγόρου υπερασπίσεως του Φλώρου, κάτι πρωτοφανές μέχρι σήμερα, και κάποιων παράλογων ερμηνειών τηλεφωνικών υποκλοπών.».

Στη δήλωση υπογραμμίζεται, επίσης, πως ο κ. Αντωνόπουλος «ουδεμία σχέση έχει με απαίτηση οιουδήποτε ποσού από τον Αριστείδη Φλώρο».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια: «Aυτή η παραπλάνηση (δεν μπορώ καν να πιστέψω ότι υπάρχει άλλη σκοπιμότητα) του κ. εφέτου ανακριτού και μίας από τις εκλεκτότερες και επαρκέστερες εισαγγελείς, κ. Ράικου, έχει ως αποτέλεσμα να στερείται η ΛΑΓΗΕ Α.Ε. τον μοναδικό δικηγόρο που θα μπορούσε να αποδείξει την ενοχή Φλώρου και των συνεργών του, όπως προκύπτει και από το e-mail που ήρθε στο γραφείο μου από τον νέο δικηγόρο της υπόθεσης. Είμαι βέβαιος ότι ο έντιμος ανακριτής κ. Ευτύχιος Νικόπουλος, ανιψιός του εντιμότατου πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Νικόπουλου, σε σύντομο χρονικό διάστημα – άμεσα θα αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση αυτή, δηλαδή ότι υπάρχει ένα πέπλο προστασίας για τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του, προσωπικά υποψιάζομαι ποιος πολιτικός-νομικός βρίσκεται από πίσω, και ότι είναι έγκλημα κατά της δικαιοσύνης να κρατείται στις φυλακές ένας έντιμος δικηγόρος σαν τον εντολέα μου, Γεώργιο Αντωνόπουλο, και να εξευτελίζονται με αυτόν τον τρόπο διακεκριμένοι συνάδελφοί μου. Δηλαδή με αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες ο Φλώρος και οι συνεργοί του έχουν πετύχει να μην υπάρχει στη δίκη Energa συνήγορος πολιτικής αγωγής που να ξέρει πώς να υποστηρίξει την υπόθεση κυρίως στα θέματα ειδικών γνώσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ