Βραβεία SAG: H Lady Gaga έχει τις πιθανότητες με το μέρος της
Κόσμος

Βραβεία SAG: H Lady Gaga έχει τις πιθανότητες με το μέρος της

Βραβεία SAG: H Lady Gaga έχει τις πιθανότητες με το μέρος της

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Critics’ Choice Awards, σειρά είχαν τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild Awards-SAG) τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα. Η Lady Gaga φιγουράρει ως το απόλυτο φαβορί για το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας με το μιούζικαλ «Ένα Αστέρι Γεννιέται» (A Star is Born) που εξασφάλισε 4 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών και για την καλύτερη ταινία.

Στο μιούζικαλ πρωταγωνιστεί και ο Bradley Cooper και η ταινία που πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας η οποία προσπαθεί να τα καταφέρει στη μουσική βιομηχανία.

Το «A Star is Born» θα αναμετρηθεί για την ύψιστη διάκριση των βραβείων με τις ταινίες “Black Panther,” “Crazy Rich Asians,” “Bohemian Rhapsody” και το “BlacKkKlansman.”

Οι νικητές των βραβείων του Σωματείου Ηθοποιών θα ανακοινωθούν την 27η Ιανουαρίου σε μια τελετή στο Λος Άντζελες.

Τα βραβεία SAG θεωρούνται και αυτά προάγγελος των βραβείων Oscars, αφού τα τελευταία 23 χρόνια, καμία ταινία δεν κέρδισε το Oscar καλύτερης ταινίας, χωρίς να έχει προηγουμένως προταθεί για το αντίστοιχο βραβείο SAG.

Τρεις υποψηφιότητες για το “The Favourite”

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από αυτά τα βραβεία. Το “The Favourite” είναι υποψήφιο σε 2 κατηγορίες αλλά για 3 βραβεία: Α’ Γυναικείου Ρόλου (Olivia Colman) και 2 υποψηφιότητες για Β’ Γυναικείου Ρόλου (Rachel Weisz, Emma Stone).

Τα παραλειπόμενα

Ως συνήθως υπάρχουν και πληροφορίες που προξενούν εντύπωση στις ανακοινώσεις των εκάστοτε υποψηφιοτήτων. Όπως το ότι η ταινία “Vice,” που απέσπασε τις περισσότερες υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, αποκλείστηκε από την αναμέτρηση για τo καλύτερο καστ στα βραβεία SAG.

Οι πρωταγωνιστές του όμως, Christian Bale και Amy Adams, είναι υποψήφιοι για τους ρόλους τους ως τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι και τη σύζυγό του Λιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ