Oscars 2019: Παίρνει πίσω την παραίτηση ο Kevin Hart;
Κόσμος

Oscars 2019: Παίρνει πίσω την παραίτηση ο Kevin Hart;

Oscars 2019: Παίρνει πίσω την παραίτηση ο Kevin Hart;

Δύο μέρες μόλις μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας Κινηματογράφου ότι ο Kevin Hart θα ήταν ο φετινός παρουσιαστής των Oscars, εκείνος παραιτήθηκε του ρόλου του. Ο λόγος ήταν κάποια ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν και προκάλεσαν τις αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Καλεσμένος στο The Ellen Show της Ellen DeGeneres, ο Kevin Hart εξομολογήθηκε ότι ξανασκέφτεται την ορθότητα της απόφασής του να παραιτηθεί, εξαιτίας κάποιων σχολίων που είχε κάνει το 2010 και το 2011. Η Ellen DeGeneres από τη μεριά της, αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει με την Ακαδημία ζητώντας από τους υπευθύνους να ξανασκεφτούν το ενδεχόμενο να παρουσιάσει τελικά ο Kevin Hart τα βραβεία.

Τι λέει η Ακαδημία;

Παρά το γεγονός ότι η Ellen DeGeneres δεν διευκρίνισε με ποιο άτομο της Ακαδημίας επικοινώνησε, είπε όμως ότι παραδέχτηκαν τους λάθος χειρισμούς τους στην υπόθεση του Kevin Hart και πως βλέπουν με πολύ καλό μάτι ενδεχόμενη άρση της παραίτησής του. «Θέλουμε πολύ να παρουσιάσει τα φετινά βραβεία. Μάλλον δεν υπήρξε καλή συνεννόηση εκείνες τις ημέρες. Μπορεί να μην κατάλαβε κάτι καλά ή να το είπαμε εμείς με λανθασμένο τρόπο. Όπως και να έχει, εμείς θέλουμε να παρουσιάσει τα βραβεία φέτος. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα παρουσιάσει», φαίνεται να είπε άτομο της Ακαδημίας στην Ellen DeGeneres.

https://www.instagram.com/p/BsM-BcJlN4O/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα σχόλια που προκάλεσαν αντιδράσεις

Σε ένα μήνυμά του το 2011, ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής του κινηματογράφου, Kevin Hart, έγραψε: «Αν ο γιος μου έρθει στο σπίτι και προσπαθήσει να παίξει με το κουκλόσπιτο που έχουν οι κόρες μου, θα του το σπάσω στο κεφάλι και θα πω “σταμάτα το αυτό γκέι”». Σε άλλο μήνυμα το 2010 ο Kevin Hart σχολιάζει τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι «μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS».

Η συνέντευξη του Kevin Hart, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα, θα προβληθεί στην εκπομπή της Παρασκευής. Η στήριξη της Ellen DeGeneres στο πρόσωπο του ηθοποιού είναι συγκλονιστική και σαφέστατα ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένης της ενεργού δράσης της παρουσιάστρια στον αγώνα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ωστόσο, το αν θα είναι τελικά ο Kevin Hart ο παρουσιαστής των φετινών βραβείων Oscar θα φανεί τις προσεχείς μέρες.