Michelle Obama: Αποκάλυψε ότι έχει κάνει εξωσωματική
Κόσμος

Michelle Obama: Αποκάλυψε ότι έχει κάνει εξωσωματική

Michelle Obama: Αποκάλυψε ότι έχει κάνει εξωσωματική

H Michelle Obama είχε πάρα πολλά να πει μιλώντας στην εκπομπή “Good Morning America”. Και δεν αφορούσαν ούτε την πολιτική, ούτε τη δράση της σε διάφορους οργανισμούς. Αυτή τη φορά, η πρώην Πρώτη Κυρία αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι έχει βιώσει την τραγική απώλεια μιας αποβολής, αλλά και ότι συνέλαβε τις κόρες που έχει με τον Barack Obama με τη βοήθεια εξωσωματικής.

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εξομολογήσεις η κυρία Obama παρόλο που δεν έχει μάθει να κρύβεται. Ήταν όμως από τις σπάνιες φορές που αναφέρθηκε στο γάμο της και στα παιδιά της.  Στα 54 της, η Michelle αποκάλυψε ευθαρσώς ότι έχει ζήσει την άσχημη εμπειρία της αποβολής πριν από 20 χρόνια, κάτι που αναφέρει και στο νέο της βιβλίο “Becoming”. Ο λόγος που μοιράζεται για τόσο τραυματική εμπειρία δημόσια είναι διότι θέλει να βοηθήσει τις γυναίκες που έζησαν μια τέτοια εμπειρία να ξανασταθούν στα πόδια τους.

“Ένιωσα ότι απέτυχα διότι δεν γνώριζα πόσο συνηθισμένες είναι οι αποβολές αφού κανείς δεν μιλάει για αυτές. Καθόμαστε μόνες μας με τον πόνο μας σκεπτόμενες ότι με κάποιον τρόπο σαν να ραγίσαμε”, είπε, περιγράφοντας την εμπειρία της. “Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε στις νέες μητέρες για το γεγονός ότι οι αποβολές συμβαίνουν”.

Παρόλο που δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς απέβαλε, σίγουρα αυτό συνέβη τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω, πριν αποκτήσει την πρώτη κόρη της, τη Malia, που σήμερα είναι 20 χρονών. H Malia γεννήθηκε το 1998, οπότε υποθετικά η αποβολή της Michelle Obama θα πρέπει να συνέβη πριν το 1997. Η άλλη αποκάλυψη που έκανε η κυρία Obama είναι ότι και τις δύο κόρες της, Malia και Sasha, τις συνέλαβε με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, εξηγώντας ότι αυτό συνέβη διότι ανησυχούσε ότι λόγω ηλικίας δεν θα μπορούσε να συλλάβει φυσικά. “Το βιολογικό ρολόι είναι αληθινό… η παραγωγή ωαρίων είναι περιορισμένη. Το συνειδητοποίησα όταν ήμουν 34-35 ετών,  οπότε έπρεπε να κάνουμε εξωσωματική”.

https://www.instagram.com/p/BVfDfC_gnAe/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα προβλήματα στο γάμο της με τον Barack

Η κυρία Obama δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κρίση που αντιμετώπισε ο γάμος της, όταν ο σύζυγός της ξεκινούσε την πολιτική του καριέρα. Όπως αποκάλυψε, χρειάστηκε να καταφύγουν σε σύμβουλο γάμου για να τα βγάλουν πέρα. “Ο σύμβουλος γάμου ήταν για εμάς ένας από αυτούς τους τρόπους που μας έμαθαν πώς να μιλάμε για τις διαφορές μας. Γνωρίζω τόσα πολλά νεαρά ζευγάρια που πασχίζουν και νομίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ τους. Και θέλω να ξέρουν ότι η Michelle και ο Barack Obama που έχουν έναν εξαιρετικό γάμο και αγαπιούνται, δούλεψαν πάνω στο γάμο τους. Και πήραμε και βοήθεια όταν τη χρειαστήκαμε”.

Barack Obama και Michelle Obama - Photo by Ron Sachs/Pool/ABACAPRESS.COM

Barack Obama και Michelle Obama – Photo by Ron Sachs/Pool/ABACAPRESS.COM