Ζακ Κωστόπουλος: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατός του
Κοινωνία

Ζακ Κωστόπουλος: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατός του

Ζακ Κωστόπουλος: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατός του

Από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου (δηλαδή ισχαιμικό επεισόδιο) που προκλήθηκαν συνεπεία των πολλαπλών τραυμάτων στο σώμα του πέθανε τελικά ο  Ζακ Κωστόπουλος. Αυτό έγινε γνωστό από το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 33χρονου όπως παραδόθηκε τόσο στην οικογένειά του όσο και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση.

Το πόρισμα της εξέτασης

Συγκεκριμένα σύμφωνα ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Η τοξικολογική εξέταση δεν κατέδειξε παρουσία τοξικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό. Η ιστολογική εξέταση κατέδειξε παρουσία ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου. Ως εκ τούτου με βάση τα ευρήματα, ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται στις αλλοιώσεις μυοκαρδίου.

Με δεδομένη την απουσία στεφανιαίας ή άλλης καρδιακής νόσους, άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας πλην της βαριάς ηπατικής βλάβης, οι αλλοιώσεις συνδέονται με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού στρες.

Με τον όρο στρες, εννοείται η αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν την ισορροπία. Ως εκ τούτου, η αιτία θανάτου του Ζαν Κωστόπουλου είναι η παρουσία ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, σε έδαφος πολλαπλών ταυμάτων του σώματος”

Δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα χθες δεν έδειξαν παρουσία ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό του Ζακ.

Με το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα κλείνει τυπικά ο φάκελος της υπόθεσης και από την Αστυνομία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.