Τσίπρας: «Το τέταρτο Μνημόνιο θα το υπογράψουμε με τον λαό»
Πολιτική

Τσίπρας: «Το τέταρτο Μνημόνιο θα το υπογράψουμε με τον λαό»

Τσίπρας: «Το τέταρτο Μνημόνιο θα το υπογράψουμε με τον λαό»

«Το τέταρτο μνημόνιο θα το υπογράψουμε με το λαό», δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. O Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προανήγγειλε έτσι ένα κύμα θετικών μέτρων, τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει ως τις εκλογές.

«Φέρνουμε μνημόνιο με τον λαό και όχι με τους δανειστές. Αυτό το μνημόνιο με τον λαό θα μας δεσμεύει προκειμένου να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος», είπε ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Αυτό το μνημόνιο θα το επικυρώσουμε το φθινόπωρο του 2019 (στις εκλογές). «Και τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους;» διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Τι θα απογίνετε τώρα; Τι θα κάνετε τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, σώζουμε συντάξεις, μειώνουμε ασφαλιστικές εισφορές, μοιράζουμε κοινωνικό μέρισμα;» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κόβει συντάξεις, αλλά τις αυξάνει κιόλας στο μέτρο των δυνατοτήτων της και τόνισε ότι για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες.

«Ένα προς ένα θα εφαρμοστούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ», δεσμεύθηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός, για να σημειώσει με νόημα: «Πού πήγε αυτό το τέταρτο μνημόνιο που λέτε εδώ και έναν χρόνο ότι έρχεται; Ψάχνω να το βρω κι εγώ το τέταρτο μνημόνιο». «Στην οικονομία η καταστροφολογία τελείωσε», τόνισε ο ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «τομή» τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή. «Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό – τομή μετά από μια οκταετία που επιβεβαιώνει ότι η οικονομία ανακάμπτει», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.