Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Ειδήσεις

“Όχι” στον εθνικισμό, από τον Αλέξη Τσίπρα

Προσκλητήριο συστράτευσης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και την πατριδοκαπηλία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της αποψινής του ομιλίας στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα “Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, όχι στο μίσος και τον εθνικισμό” και κεντρικό μήνυμα ότι με οδηγό τον πατριωτισμό αλλάζουμε την Ελλάδα, δεν γυρίζουμε πίσω.

Η ομιλία του πρωθυπουργού σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις, καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα, αλλά και μικρά ευτράπελα, όταν ένας από τους παρευρισκόμενους σηκώθηκε και τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή”, πριν τον συνοδεύσουν οι άνδρες της αστυνομίας εκτός κτιρίου.

Ο Κυριάκος των πολλών

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίγει τις εργασίες, ξεκίνησε χθες το βράδυ το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα, ενώ, νωρίτερα, ως γέφυρα με την ιστορία της παράταξης, είχε προηγηθεί η ενωτική ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και το μήνυμα ενότητας και νίκης στις επόμενες εκλογές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Στρατηγική στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την περιγραφική ως προς το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά και απευθυνόμενη στο νεοδημοκρατικό συναίσθημα ομιλία του ήταν να πείσει, όχι απλώς ότι η ΝΔ θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση, αλλά θα είναι και μια κυβέρνηση που θα είναι «για τους πολλούς» και θα «γεφυρώσει χάσματα» που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία.

Πυρκαγιά σε γιοτ στη Γλυφάδα

Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δύο μηχανοκίνητα γιοτ που ήταν ελλιμενισμένα στη μαρίνα Γλυφάδας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ένα πλοιάριο τα οποία κατέσβησαν τη φωτιά.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ένα από τα δύο σκάφη καταστράφηκε ολοσχερώς. Εντός της ημέρας τα δύο σκάφη αναμένεται να απομακρυνθούν από το σημείο.

Ο “απίστευτος” Τραμπ

Λιγότεροι από ένας στους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους πιστεύουν διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων, σε πεδία από την εθνική ασφάλεια μέχρι την αύξηση των θέσεων εργασίας στη χώρα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εφημερίδας The Washington Post.

Ευρύτερα και κατά μέσον όρο, κατά τη δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας την Παρασκευή, μόλις το 35% των Ρεπουμπλικάνων και το 20% των Δημοκρατικών του δείγματος απάντησε ότι πιστεύει πως είναι αληθείς 11 δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ — όλες τους είναι ψευδείς.

Το σχέδιο για το Brexit πέθανε, ζήτω το Brexit

Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους υπουργούς στην κυβέρνηση της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θεωρούν ότι το σχέδιό της για το Brexit πέθανε και συζητούν διαφορετικές επιλογές μεταξύ των οποίων ένα δεύτερο δημοψήφισμα, γράφει η εφημερίδα The Times.

Η Μέι, η οποία δήλωσε χθες Παρασκευή ότι ελπίζει να λάβει περαιτέρω διαβεβαιώσεις για το σχέδιό της από τους ηγέτες της ΕΕ παρά το άκαρπο ταξίδι της στις Βρυξέλλες, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει αντικρουόμενα αιτήματα από τους υπουργούς της την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

“Σχέδιο 5” για τα Κίτρινα Γιλέκα

Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να έκανε οπισθοχώρηση, τόσο στον “οικολογικό” νόμο για την αύξηση των τιμών των καυσίμων, όσο και με τις εξαγγελίες του την περασμένη εβδομάδα, τα “Κίτρινα Γιλέκα” ωστόσο σχεδιάζουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους σήμερα, Σάββατο. Το πέμπτο Σάββατο που η χώρα ζει σε ρυθμούς αναταραχών, αντιδράσεων, επεισοδίων και παρατεταμένης πολιτικής κρίσης.

11 νεκροί στην Ινδία από “τοξικό ρύζι”

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση ρυζιού, το οποίο είχε πιθανώς μολυνθεί από κάποια τοξική ουσία, σε τελετή που είχε διοργανωθεί σε ινδουιστικό ναό στην Μισόρ, στην νότια Ινδία, δήλωσε σήμερα τοπικός υγειονομικός αξιωματούχος.

Επίσης 29 άνθρωποι νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση σε πολλές περιοχές της πόλης αυτής που βρίσκεται στο κρατίδιο Καρνατάκα.

Καιρός

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και στο Αιγαίο, αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές, το σκηνικό του καιρού για το Σάββατο. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά, αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες.