Ραντεβού “διαζυγίου” για Τσίπρα – Καμμένο
Πολιτική

Ραντεβού “διαζυγίου” για Τσίπρα – Καμμένο

Ραντεβού “διαζυγίου” για Τσίπρα – Καμμένο

Προς οριστικοποίηση βαίνει το ραντεβού ΤσίπραΚαμμένου για το οποίο έγινε πολύς λόγος όλη την ημέρα, με τους δύο να φέρονται να έχουν συνομιλήσει τηλεφωνικά νωρίτερα, μετά την επιστροφή του κ. Καμμένου από το εξωτερικό.

Οι λεπτομέρειες της, υπό οριστικοποίησης συνάντησης, δεν έχουν γίνει γνωστές, πρόθεση, όμως, του Μαξίμου είναι να γίνει συζήτηση, πριν την αυριανή, πρωινή συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, όπου ο κ. Καμμένος αναμένεται να δώσει και το στίγμα των προθέσεών του αναφορικά με την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Εφόσον τελικά γίνει αυτό το ραντεβού πάντως, το οποίο το Μαξίμου φέρεται να επεδίωκε εδώ και κάποιες μέρες, θα πρόκειται, ουσιαστικά, για το ραντεβού που θα ρυθμιστούν οι όροι του πολιτικού διαζυγίου του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Καμμένου με βουλευτές του

Νωρίτερα και μέσω διαρροής των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τις προηγούμενες μέρες αρνήθηκε μια συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε ανησυχία. Κάπως έτσι, ο κ. Καμμένος έσπευσε να στείλει το μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι αυτή τη φορά… δεν θα του περάσει τόσο εύκολα.

Ο υπουργός Άμυνας θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο «αποστασίας», μέσω της μετακίνησης βουλευτών του στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από το κυβερνών κόμμα τονίζουν ότι, πέρα από την πλειοψηφία για τις Πρέσπες, έχουν και πλειοψηφία για μια ψήφο εμπιστοσύνης. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι βουλευτές και υπουργοί λοξοκοιτούν πλέον ανοιχτά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αγνοούν τις επιταγές του.

Τσίπρας στο OPEN, Καμμένος στο STAR

Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό πως ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα εμφανιστεί αύριο, Τετάρτη, στο δελτίο του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει την στάση των ΑΝΕΛ έναντι της κυβέρνησης, εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μεταθέσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξή του στο δελτίο του OPEN, επίσης για την Τετάρτη. Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται πως οι δύο πολιτικοί αναμένεται να αντιπαρατεθούν και τηλεοπτικά, λίγο πριν οριστικοποιηθεί ο τρόπος απεμπλοκής του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.