Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
Κοινωνία

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας για το Σαββατοκύριακο.

Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Μακεδονία, Θράκη

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 5 και αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Κυριακής

Για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά και σταδιακά από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.