Συμφωνία των Πρεσπών: Παράταση παίρνει η ψηφοφορία
Πολιτική

Συμφωνία των Πρεσπών: Παράταση παίρνει η ψηφοφορία

Συμφωνία των Πρεσπών: Παράταση παίρνει η ψηφοφορία

Την απόφαση της μετάθεσης της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών πήρε το προεδρείο του κοινοβουλίου πριν από λίγη ώρα. Η ψήφιση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και καθώς το θέμα έχει προκαλέσει αναταράξεις στο σύνολο του πολιτικού συστήματος- αίτημα να τοποθετηθούν επί της Συμφωνίας έχουν καταθέσει 200 βουλευτές. Όπως είναι φυσικό και προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος σε όλους τους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου, η ψήφιση της Συμφωνίας μετατίθεται για την Παρασκευή. Ωστόσο, οι ομιλίες των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων, αναμένονται κανονικά απόψε το βράδυ.

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην Ολομέλεια θα εμφανιστεί με πρόθεση να εκθέσει την «υποκρισία» συγκεκριμένων βουλευτών, τους οποίους και θα θέσει προ των ιστορικών τους ευθυνών για τη στάση τους ως προς τη Συμφωνία.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας θα κινηθεί και αυτός σε υψηλούς τόνους, αλλά σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση: ως ο άνθρωπος που επέλυσε ένα χρονίζον εθνικό ζήτημα, κατά τρόπο που διασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή και τους όρους καλής γειτονίας με την πΓΔΜ που σύντομα θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

Νέα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Και ενώ όλα τα παραπάνω θα εξελίσσονται στη Βουλή, σε λίγη ώρα έχει δοθεί προσκλητήριο για νέα συγκέντρωση από τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις. Είναι σαφές ότι η προσέλευση δεν θα είναι όσο μεγάλη ήταν την Κυριακή, αλλά οι διοργανωτές φιλοδοξούν να είναι ικανή, ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα αντίστιξης του λαϊκού αισθήματος σε σχέση με την απόφαση της Βουλής.