Σμύρνη: Πέντε νεκροί μετανάστες έπειτα από ναυάγιο
Διεθνή

Σμύρνη: Πέντε νεκροί μετανάστες έπειτα από ναυάγιο

Σμύρνη: Πέντε νεκροί μετανάστες έπειτα από ναυάγιο

Πέντε μετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο ανοιχτά της Σμύρνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ακτοφυλακής, ένας άνθρωπος διεσώθη.

Τρεις από τους ναυαγούς διεσώθησαν, όπως μεταδίδει το Reuters, καθώς περισυνελέγησαν με τη βοήθεια ψαράδων ανοιχτά της επαρχίας της Σμύρνης. Δύο ακόμη κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 άνθρωποι επέβαιναν στο πλεούμενο, 14 Αφγανοί και 1 Ιρανός. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό 10 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά.

Την ίδια ώρα, 73 μετανάστες, ιρακινής, ιρανικής, αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν στη βορειοδυτική Τουρκία καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη.  Αντίστοιχα, 21 μετανάστες, μεταξύ των οποίων Σύροι, Παλαιστίνιοι και Σομαλοί, συνελήφθησαν στη Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν με πλεούμενο, πρόσθεσε το πρακτορείο Anadolu.

Η Τουρκία φιλοξενεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ, περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως Σύρους. Πρόκειται επίσης για μια χώρα διέλευσης για τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Φωτό Αρχείου: Ευρωκίνηση