Καιρός: Πέφτει απότομα η θερμοκρασία
Κοινωνία

Καιρός: Πέφτει απότομα η θερμοκρασία

Καιρός: Πέφτει απότομα η θερμοκρασία

Ψυχρή εισβολή με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, μας επιφυλάσσει ο καιρός σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η ένταση των ανέμων θα φτάσει τοπικά και τα 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, η ΕΜΥ προβλέπει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται:

  • Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ.
  • Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
  • Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
  • Παγετός τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Χιόνια και στην Αττική

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής σε υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα. Κατά τα λοιπά, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και  οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά του νομού 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιονοπτώσεις, όμως, προβλέπονται και για τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Επίσης προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.