Ο Τραμπ απένειμε χάρη σε μια γαλοπούλα
Διεθνή

Ο Τραμπ απένειμε χάρη σε μια γαλοπούλα

Ο Τραμπ απένειμε χάρη σε μια γαλοπούλα

Την καθιερωμένη τελετή απόδοσης χάρης σε μια γαλοπούλα εν όψει του Thanksgiving διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος. Μια ημέρα πριν τη μεγάλη γιορτή των Αμερικανών,  ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακολούθησε το έθιμο των προκατόχων του, στον κήπο του Λευκού Οίκου. Συνοδευόμενος από την απαστράπτουσα Μελάνια, το outfit της οποίας άγγιζε τα 10.000 δολάρια, ο Τραμπ μίλησε στον αμερικανικό λαό.

“Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που είμαστε Αμερικανοί. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για τη χώρα μας. Ευημερία καταφθάνει στην πατρίδα μας” είπε και έστειλε – για πρώτη φορά – ένα μήνυμα συμπαράστασης στους νεκρούς της φωτιάς στην Καλιφόρνια. “Προσευχόμαστε για όσους το έχουν ανάγκη, ειδικά τους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια” είπε. “Όλοι οι Αμερικανοί ενώνουν τις καρδιές τους με τις δικές τους” πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας που προστατεύουν τους πολίτες και “προστατεύουν τη σημαία μας”, όπως τόνισε. Ο Τραμπ αναφέρθηκε όμως και στον αμερικανικό στρατό, που περνούν τις γιορτές μακριά. “Στέλνουμε την αιώνια ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες που κρατούν ασφαλή την Αμερική” σημείωσε.

Τι γίνονται οι γαλοπούλες;

Όπως διαβάζουμε στο CNN, κάθε χρόνο τέτοια εποχή καταναλώνονται περίπου 50 εκατομμύρια γαλοπούλες από τους Αμερικανούς. Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη σε δύο πουλιά φέτος. Τα τυχερά αυτά πτηνά δεν θα δουν τον μπαλτά του χασάπη. Η Peas, η λευκή που πήρε και επίσημα την προεδρική χάρη, αλλά και ο Carrots, θα μεταφερθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου θα τους προσφέρεται τροφή και περίθαλψη από κτηνιάτρους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Εκεί θα συναντήσουν τις άλλες 4 του είδους τους, από την εκδήλωση του 2017 και του 2016.