Συνέδριο της ΝΔ: Μήνυμα Μητσοτάκη για διακυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο
Πολιτική

Συνέδριο της ΝΔ: Μήνυμα Μητσοτάκη για διακυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο

Συνέδριο της ΝΔ: Μήνυμα Μητσοτάκη για διακυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίγει τις εργασίες, ξεκίνησε χθες το βράδυ το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα, ενώ, νωρίτερα, ως γέφυρα με την ιστορία της παράταξης, είχε προηγηθεί η ενωτική ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και το μήνυμα ενότητας και νίκης στις επόμενες εκλογές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Στρατηγική στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την περιγραφική, ως προς το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά και απευθυνόμενη στο νεοδημοκρατικό συναίσθημα ομιλία του ήταν να πείσει, όχι απλώς ότι η ΝΔ θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση, αλλά θα είναι και μια κυβέρνηση που θα είναι «για τους πολλούς» και θα «γεφυρώσει χάσματα» που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία.

Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης και πάλι περιέγραψε μια πολιτική πρόταση με κοινωνικό πρόσημο και με οριζόντια στόχευση. «Δεν είμαστε εδώ ούτε για να απολαύσουμε τις χαρές της εξουσίας, ούτε για να ικανοποιήσουμε την προσωπική μας ματαιοδοξία. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τους πολλούς», είπε χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή της ομιλίας του.

Νέες θετικές εξαγγελίες

Σε αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, ήταν και συγκεκριμένα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος, Μητσοτάκης, όπως:

-ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν, όπως προβλέπεται, η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με 10%  την επόμενη τριετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 20%. Δηλαδή θα επανέλθει σταδιακά στα 703 ευρώ.

βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα και ένταξη όλων τα βρεφικών ειδών και των ειδών πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ

Σύγκρουση δύο κόσμων

Ευρύτερα, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την επικείμενη αναμέτρηση των εθνικών εκλογών ως αντιπαράθεση δύο κόσμων. «Στις εκλογές που έρχονται θα αντιπαρατεθούν από τη μία, οι δυνάμεις της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων. Και από την άλλη, οι δυνάμεις της εσωστρέφειας, της καθήλωσης και της φτώχειας», τόνισε ο κ. Μητσοτακης, λέγοντας ότι η ΝΔ θα εκπροσωπήσει πρωταγωνιστικά τις πρώτες.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Ως προς το πρόγραμμα του Συνεδρίου, σήμερα θα μιλήσουν ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Για το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί φιλανθρωπική συναυλία με τους Onirama, για την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου. Από εκεί και πέρα, η Κυριακή είναι μέρα αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ τις εργασίες θα κλείσει την ίδια μέρα εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.