Καμμένος: “Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”
Πολιτική

Καμμένος: “Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”

Καμμένος: “Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”

Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα. Όπως είπε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας, οι ΑΝΕΛ δεν προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του κόμματος εξήγησε πως θεωρούν μια θετική ψήφο ως έγκριση της Συμφωνία των Πρεσπών.

“Μια μέρα ιστορική”

“Είναι μια μέρα ιστορική για την ιστορία του κινήματός μας και για την πατρίδα μας” είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του κατά τη Συνέντευξη Τύπου.

“Συμφωνήσαμε ότι έλαβε τέλος μια έντιμη συνεργασία 4 ετών, δύο κομμάτων από διαφορετικούς χώρους, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ” συνέχισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: “Γιατί, πέρα από την προσωπική σχέση που έχω με τον πρωθυπουργό, συνεργαστήκαμε σε επίπεδο των δύο κινημάτων”.

Τσίπρας: “Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής”

“Δεν υπάρχει κόμμα που να έχει δεχθεί από τότε τόσο κυνηγητό”

Αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στην πορεία των ΑΝΕΛ από την ίδρυσή τους το 2012, τόνισε: “Δεν υπάρχει κόμμα που να έχει δεχθεί από τότε τόσο κυνηγητό. Κανένας από τους 37 βουλευτές που μας έφυγαν δεν είναι ούτε δημοτικός σύμβουλος”.

“Στα συνέδριά μας, μια από τις θέσεις που αδιαμφισβήτητα πήραμε εντολή να κρατήσουμε, ήταν να μην παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Καμία λύση με χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτή την εντολή καλούμαστε σήμερα να εκτελέσουμε σαν λαϊκή εντολή, σε μια στιγμή που, σαν κυβερνητικός εταίρος, θα πρέπει να πούμε το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι” είπε για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

“Αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας, θα είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών. Θα είναι σαν να δίνουμε το όνομα της Μακεδονίας” πρόσθεσε.

Αποχωρούν από την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ

Οι εσωκομματικές τριβές

“Υπάρχουν οι βουλευτές που εξελέγησαν με τη σημαία των ΑΝΕΛ και έχουν δεσμευτεί στα όργανα του κόμματος. Είναι ο Κώστας ο Ζουράρις. Είναι υπουργοί και βουλευτές. Είναι και υπουργοί που δεν είναι βουλευτές” είπε στη συνέχεια για τα εσωτερικά του κόμματός του.

“Στην ΚΟ ρώτησαν, αν υπάρχουν διαφωνίες σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η μόνη είναι του κ. Παπαχριστόπουλου, την οποία έχει εκφράσει εδώ και καιρό για τους δικούς του λόγους” είπε και πρόσθεσε πως οι υπόλοιποι συμφώνησαν με την κεντρική γραμμή του κόμματος. “Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από το Σινικό Τείχος. Αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης, εμείς θα ψηφίσουμε ότι επιβάλλει η συνείδησή μας” σχολίασε.

“Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών”

“Αντισυνταγματικά ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς εκχώρησε εθνική κυριαρχία και η Βουλή δεν νομιμοποιείται να κυρώσει αντισυνταγματική συμφωνία με κάτω από 180 βουλευτές” είπε ο Πάνος Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη συνέχεια ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ κάλεσε σε δημοψήφισμα για το μακεδονικό, μαζί με τις Ευρωεκλογές.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί κρίση στη συλλογικότητα της ελληνικής Συμφωνίας. Δεν αποτελεί Συμφωνία, αλλά συνθηκολόγηση” πρόσθεσε και τόνισε: “Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε και να μπλοκάρουμε αυτή τη Συνθήκη”.