Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη  μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη  μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

13 συλλήψεις για τα επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Σε 66 προσαγωγές προχώρησε, συνολικά, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Αθήνα, στις συγκεντρώσεις και πορείες για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ στη συνέχεια οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω των διαδηλώσεων

Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων στο Παρίσι, έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του μνημείου.

«Οι διαδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Παρίσι δεν μας επιτρέπουν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες σε ασφαλείς συνθήκες» επισήμανε η εταιρεία SETE σε ένα δελτίο τύπου.

Ξεκινούν οι εργασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού του CDU

Στις 11:30 (ώρα Ελλάδος) αρχίζουν σήμερα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αμβούργου οι εργασίες του σημαντικότερου συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) τα τελευταία τουλάχιστον 18 χρόνια.

Οι 1.001 σύνεδροι καλούνται, όπως είπε η απερχόμενη Πρόεδρος του κόμματος, Άγγελα Μέρκελ, «να χαράξουν την γραμμή που θα ακολουθήσει στο εξής η ηγετική ομάδα».

Η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, ο Φρίντριχ Μερτς και ο Γενς Σπαν είναι οι μοναδικοί επίσημοι υποψήφιοι, καθώς έχουν προταθεί από ομάδες συνέδρων. Ο νέος αρχηγός του κόμματος θα αναδειχθεί το απόγευμα.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Πάρνηθα

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, και μόνο τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 7 μποφόρ.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό εδώ.

Η κίνηση στους δρόμους

Πολλά προβλήματα παρουσιάζονται σήμερα στην κυκλοφορία. Δείτε αναλυτικά την κίνηση και το χάρτη εδώ.

Πού να πάτε, τι να δείτε, τι να κάνετε σήμερα

Μια έκθεση για την αρχιτεκτονική προσωπικότητα της Αθήνας  φιλοξενείται στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς (138) και εγκαινιάστηκε χθες.
Πρόκειται για την έκθεση του διαγωνισμού «Ένα Λεπτό Αθήνα» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

Η κάμερα των συμμετεχόντων αποτύπωσε, με οικονομία και ποικιλία, την αρχιτεκτονική προσωπικότητα της Αθήνας όπως την «βλέπει» ο καθένας μας.

Μια μεγάλη ομάδα περιηγήθηκε στην κλασική Αθήνα, μνημεία και εμβληματικά κτήρια, ενώ μια δεύτερη εστίασε σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες.

Η κορυφογραμμή (skyline) της πόλης εμφανίζεται συχνά, εξίσου όμως και υπόγειες διαδρομές ή στοές της Αθήνας. Ερείπια και ημιτελή κτίσματα «στοιχειώνουν» πολλές συμμετοχές ενώ άλλες αφήνουν το βλέμμα τους να πλανάται στη θέα της πόλης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα βίντεο που αφηγούνται μια ιστορία σαν short film με πλάνα από την Αθήνα, καθώς και οι πιο καλλιτεχνικές (video art) συμμετοχές.