«Χρυσή Μπάλα»: Το σεξιστικό σχόλιο στη νικήτρια της βραδιάς
Διεθνή

«Χρυσή Μπάλα»: Το σεξιστικό σχόλιο στη νικήτρια της βραδιάς

«Χρυσή Μπάλα»: Το σεξιστικό σχόλιο στη νικήτρια της βραδιάς

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η απονομή των βραβείων για τη «Χρυσή Μπάλα». Μεγάλος νικητής o Κροάτης διεθνής μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς. Ο Μόντριτς με 753 ψήφους έγινε ο πρώτος Κροάτης ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φτάνει σε αυτή τη διάκριση. Ωστόσο βραβείο παρέλαβαν και η καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστής, όπως άλλωστε και ο νέος ποδοσφαιριστής για το 2018. Κατά την απονομή της χρυσής μπάλας στην πρώτη ωστόσο, προέκυψε ένα πολύ άκομψο περιστατικό.

Ο Γάλλος DJ και συμπαρουσιαστής της βραδιάς, Martin Solveig, την στιγμή που έδινε το βραβείο στην Νορβηγίδα αθλήτρια, Ada Hegerberg, τη ρώτησε αν θα πανηγυρίσει κάνοντας twerking. Παρά την έκδηλη αμηχανία, η αθλήτρια απάντησε ένα ξερό «όχι» και αποχώρησε ευγενικά από τη σκηνή.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Λίγο αργότερα ο Martin Solveig απολογήθηκε μέσω tweet για το ατυχές σχόλιο, δηλώνοντας ότι δεν ζήτησε από την Ada Hegerberg να κάνει twerk, αλλά να χορέψει ένα τραγούδι του Sinatra. «Ο κόσμος που με γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια, ξέρει πόσο σέβομαι τις γυναίκες», κατέληξε ο Γάλλος DJ. Αργότερα, ανέβασε και μια φωτογραφία του με την Ada Hegerberg που έγραφε: «Της εξήγησα τι έγινε και κατάλαβε πως ήταν ένα αστείο. Όπως και να έχει, συγγνώμη σε όποιον προσεβλήθη από αυτό και κυρίως συγχαρητήρια στην Ada».

Η συγγνώμη του DJ

Ο γνωστός DJ, ανέβασε και νέο tweet σχεδόν μια μέρα μετά από όσα έγιναν, στο οποίο -εκτός από ακόμη μια συγγνώμη- γράφει: «Μου είχε ζητηθεί να προετοιμάσω από ένα τραγούδι για τον κάθε νικητή για να το χορέψω μαζί τους την ώρα της απονομής. Το βίντεο που κυκλοφορεί από χθες στα social media δεν αντικατοπτρίζει όσα έγιναν ακριβώς. Δευτερόλεπτα μετά, ήταν να χορέψουμε το Fly Me To The Moon του Frank Sinatra και το σχόλιο για το twerk έγινε ως αντίθεση για το τραγούδι που είχα επιλέξει για εκείνη. Αυτό παρεξηγήθηκε και κατηγορήθηκα ότι την προσέβαλα. Αμέσως απολογήθηκα στην ίδια την Ada κι εκείνη κατάλαβε για ποιο λόγο έκανα το σχόλιο».

Από μεριάς της, η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, μιας και είναι η πρώτη γυναίκα που κατακτά αυτόν τον τίτλο, δεν έδωσε καμία απολύτως συνέχεια στο θέμα και εστίασε στο βραβείο της.