Χαλυβουργική: Ο ΑΔΜΗΕ κατέβασε τους διακόπτες στην ιστορική επιχείρηση
Κοινωνία

Χαλυβουργική: Ο ΑΔΜΗΕ κατέβασε τους διακόπτες στην ιστορική επιχείρηση

Χαλυβουργική: Ο ΑΔΜΗΕ κατέβασε τους διακόπτες στην ιστορική επιχείρηση

Μετά από έναν αιώνα λειτουργίας, φαίνεται πως ήρθε το τέλος εποχής για μια ιστορική επιχείρηση, τη Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου. Τα μεσάνυχτα ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) προχώρησε στη διακοπή της παροχής ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών που ανέρχονται στα 31,8 εκατ. ευρώ.

Έτσι, η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ, καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί, χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας.

Το τέλος εποχής της γνωστής βιομηχανίας φαίνεται πως ήταν προδιαγεγραμμένο, καθώς η διαμάχη μεταξύ των μελών της ιδιοκτήτριας οικογένειας Αγγελόπουλου και τα χρέη, την οδήγησαν σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Τι λένε τα κόμματα για το κλείσιμο της Χαλυβουργικής;

«Το “λουκέτο” στη Χαλυβουργική, μετά τη διακοπή ηλεκτροδότησης του εργοστασίου, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα του ανταγωνισμού ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, που οδηγεί βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας να κλείνουν, ενώ θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη προς όφελος του λαού, στο πλαίσιο μιας οικονομίας που θα υπηρετούσε τις λαϊκές ανάγκες» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στη Χαλυβουργική, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.

“Η εξέλιξη αυτή πλήττει δυσανάλογα την πληγωμένη Δυτική Αττική, πόσο μάλιστα αν συνυπολογιστούν τα Ναυπηγεία και οι άλλες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο στην περιοχή προκαλώντας υψηλή ανεργία και μαζική φτωχοποίηση στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, την Μάνδρα κ.α. Ταυτόχρονα, αντί για σταθερές σχέσεις εργασίας, για 8ωρο και ικανοποιητικό μισθό, έχουμε το φάσμα της ανεργίας και την ελαστική εργασία, το παρτ τάιμ και την υποχρεωτική μερική αμοιβή” επισημαίνεται στη δήλωση του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ