Γιάννης Μπουτάρης: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος
Πολιτική

Γιάννης Μπουτάρης: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

Γιάννης Μπουτάρης: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο Γιάννης Μπουτάρης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του σε κλειστή συνάντηση με τους αντιδημάρχους, που βρίσκεται σε εξέλιξη, το απόγευμα της Τετάρτης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας, της “Πρωτοβουλίας”, ενώ την Πέμπτη, στις 12:00 ο κ. Μπουτάρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Εκεί αναμένεται να εκδηλώσει δημόσια την απόφασή του. Θυμίζουμε πως στο πρόσωπό του, είχαν βρει τον υποψήφιο που θα στήριζαν στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκλέχτηκε στο δήμο της Θεσσαλονίκης το 2010, αναλαμβάνοντας καθήκοντα 60ου δημάρχου της Συμπρωτεύουσας τον Ιανουάριο του 2011. Επανεκλέχτηκε το 2014 για δεύτερη θητεία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 58,1% στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Τον περασμένο Μάιο έγινε στόχος ακραίων, που του επιτέθηκαν σε εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων. Λίγες μέρες αργότερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του σε ενδεχόμενη νέα κάθοδο στις δημοτικές εκλογές.