Αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου
Πολιτική

Αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Προς αναβολή οδηγείται η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο τον ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. Οι δύο άνδρες είχαν δώσει ραντεβού σήμερα, προκειμένου ο υπουργός Άμυνας να καταθέσει τις προθέσεις του για τη συγκυβέρνηση. Το τελευταίο διάστημα και έπειτα από μια σειρά εσωκομματικών τριβών, ο κ. Καμμένος έδειχνε διατεθειμένος να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, το πρωί σε δηλώσεις του τόνισε πως “δεν τελεί υπό παραίτηση”.

Τι συνέβη όμως και τελικά η συνάντηση αναβάλλεται;  «Υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια. Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντησή μας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους στη Βουλή. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και ερωτηθείς αν αυτό επηρεάζει την ΚΟ σημείωσε ότι όλα είναι συναρτώμενα.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

“Κόλλημα” στη Συμφωνία στα Σκόπια

Θυμίζουμε πως για σήμερα, Παρασκευή, αναβλήθηκε η ψηφοφορία στη βουλή της ΠΓΔΜ για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, φαίνεται πως δεν εξασφαλίζει την συναίνεση βουλευτών της αντιπολίτευσης, ώστε να έχει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία. Με αυτό ως δεδομένο, ο υπουργός Άμυνας θεωρεί πως θα πρέπει η συζήτηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και η ΚΟ των ΑΝΕΛ να γίνει πάνω σε στέρεα δεδομένα. Θέλει δηλαδή να εξακριβώσει αν θα περάσει η Συμφωνία από τη γείτονα χώρα και στη συνέχεια να αποκαλύψει τις προθέσεις του.