7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Πολιτική

7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

1.Τη δωρεάν μετακίνηση όλων των ένστολων, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, (μετρό, λεωφορεία κ.λ.π.), ανακοίνωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Σημειώνεται ότι η δωρεάν μεταφορά των αστυνομικών και πυροσβεστών με τα ΜΜΜ ήταν πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων.

2. Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών διεξάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρώτη συνεδρίαση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τη λήψη της απόφασης με την οποία θα καθορίζεται η ημερομηνία κατάθεσης της Έκθεσης της Ειδικής Επιτροπής για το θέμα στην Ολομέλεια. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έχει ήδη προϊδεάσει ότι η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της εντός δύο μηνών, προκειμένου, με τις προβλεπόμενες δύο ψηφοφορίες στην Ολομέλεια, να “πέσει” η αυλαία το αργότερο μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

3. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχωράει στην αντικατάσταση της αναπληρώτριας συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, λόγω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters. Η Πρώτη Κυρία παραπονέθηκε στον πρόεδρο ότι δεν είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η Μίρα Ρίκαρντελ, ένα πρώην στέλεχος της Boeing που εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για τις προεδρικές και επιλέχθηκε από τον σύμβουλο για θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον για τη θέση της αναπληρώτριας νωρίτερα φέτος, σημειώνουν οι πηγές.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η Μελάνια Τραμπ ζήτησε ρητά από τον πρόεδρο να διώξει την Ρίκαρντελ. Η διαμάχη μεταξύ της Πρώτης Κυρίας και της συμβούλου εντάθηκε με αφορμή την περιοδεία της Μελάνιας στην Αφρική τον Οκτώβριο. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της Μελάνιας Τραμπ δήλωσε ότι η Μίρα Ρίκαρντελ «δεν αξίζει πλέον την τιμή να υπηρετεί σε αυτόν τον Λευκό Οίκο».

4.  Ένα νέο πρόγραμμα για επίδομα σε όσους μένουν σε ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους για περίπου 300.000 νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα τρέξει από τον ερχόμενο Ιανουάριο και με αυτό θα επιδοτείται το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο με ποσά από 70 ευρώ ως 210 ευρώ το μήνα. Τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” και θα είναι εισοδηματικά και περιουσιακά.

5. Ένα μοναδικό βίντατζ ρολόι χειρός βγήκε «στο σφυρί» έναντι του ποσού ρεκόρ των 3,915 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,88 εκατομμύρια δολάρια) στη Γενεύη, όπως έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Το ρολόι κατασκευάστηκε το 1952 με την υπογραφή του Patek Philippe και πουλήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Asprey’s – το μοναδικό που πωλήθηκε από το κατάστημα λιανικής του Λονδίνου. Το “The Asprey” ήταν ο «αστέρας» μεταξύ των 250 ρολογιών χειρός και τσέπης, μεταξύ αυτών από τους οίκους Cartier, Rolex και Vacheron Constantin, που δημοπρατήθηκαν. Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, το αγόρασε σε δημοπρασία το 2006 έναντι του ποσού ρεκόρ και τότε των 2,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,21 εκατομμύρια δολάρια).

6. Το HBO ανακοίνωσε με ένα teaser τρέιλερ ότι ο 8ος κύκλος της επικής σειράς «Game of Thrones» θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2019. Στο τρέιλερ εκτός από παλιές σκηνές δράσεις προβάλλεται το  σύνθημα « κάθε μάχη, κάθε προδοσία, κάθε συμμαχία, κάθε ρίσκο, κάθε όρκος, κάθε θάνατος όλα για τον Θρόνο». Ο εκτελεστικός παραγωγός Μπράιαν Κόνγκμαν έχει αποκαλύψει ότι  στα νέα επεισόδια όλοι οι διαφορετικούς χαρακτήρες  συναντώνται για να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παρελθόν τους και θα καθορίσουν το πρόσωπο που θέλουν να βρεθεί ενώπιον συγκεκριμένου θανάτου».

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Ημέρα απεργιών η σημερινή καθώς η ΑΔΕΔΥ  έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία  και διοργανώνει συγκέντρωση, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές Υγείας, αφού γιατροί και νοσηλευτές αποφάσισαν 24ωρη απεργία ενώ απεργούν οι δάσκαλοι αλλά και οι υπάλληλοι των δικηγορικών συλλόγων.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Το “Sweat Athens” της Alice Potts στη Στέγη είναι μια έκθεση που θα σας κάνει να ιδρώσετε! Η Potts έχει δημιουργήσει μια αισθητική εξερεύνηση που αγγίζει τη χημεία και την ομορφιά αυτής της εντροπίας. H συλλογή κρυστάλλινων αντικειμένων τέχνης που δημιούργησε στο μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art από ιδρώτα αθλητών και χορευτών παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε μια έκθεση, σε επιμέλεια του Σταύρου Καρέλη, σηματοδοτώντας την απαρχή της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Ωνάση, ως Onassis Fellow. Δείτε τα έργα της, ιδρώστε στο γυμναστήριο, παρατηρείστε πώς ο ιδρώτας γίνεται κρυστάλλινο αντικείμενο τέχνης στην κουζίνα/εργαστήριο, χορέψτε στο dance floor του Sweat – Athens στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης από τις 13 έως τις 27 Νοεμβρίου.