Βρετανία: Αύριο παραιτείται η Μέι, γράφουν οι Times
Διεθνή

Βρετανία: Αύριο παραιτείται η Μέι, γράφουν οι Times

Βρετανία: Αύριο παραιτείται η Μέι, γράφουν οι Times

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο Παρασκευή, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή.

Και όλα αυτά ενώ σήμερα οι Βρετανοί προσέρχονται στις Ευρωκάλπες.

Η Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο ωσότου αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων, στην οποία οι επικρατέστεροι δύο υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι Τάιμς.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγο μετά την παραίτηση της  Άντρεα Λίντσομ.

Η Λίντσομ είναι υπουργός που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, υπέβαλε απόψε την παραίτησή της, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος” του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της.

Η Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ του Brexit, κάλεσε την Τερέζα Μέι “να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας”.

“Επομένως, με μεγάλη που λύπη και με βαριά καρδιά παραιτούμαι από την κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ