Συρία: Δεύτερη μέρα της τουρκικής εισβολής στη χώρα
Διεθνή

Συρία: Δεύτερη μέρα της τουρκικής εισβολής στη χώρα

Συρία: Δεύτερη μέρα της τουρκικής εισβολής στη χώρα

Μεγάλες οι απώλειες της τουρκικής επίθεσης στη Συρία, καθώς τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 10 άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νεότερο απολογισμό του.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν συνολικά 181 στόχους – θέσεις κούρδων ανταρτών – διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό, από την έναρξη της επιχείρησής τους στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη

Ο τούρκος προέδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως μοχλό πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε  πως η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη τους 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, αν οι ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν κατοχή την τουρκική στρατιωτική επιδρομή στη Συρία. “Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα σας στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες”, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς βουλευτές του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Ο κ. Ερντογάν υπεραμύνθηκε της τουρκικής επιχείρησης ισχυριζόμενος ότι αυτή υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς στρέφεται κατά του ελέγχου από τους Κούρδους του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας. Υποστήριξε επίσης πως η τουρκική επιχείρηση στη Συρία έχει στόχο να αποκαταστήσει τη δημογραφική δομή στην περιοχή και να επιστρέψουν οι Σύροι στα σπίτια τους.

Η Ευρώπη απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο πως θα πρέπει να “ξεχάσει την ευρωπαϊκή προοπτική αν συνεχίσει τις πολεμοχαρείς του διαθέσεις” όπως διεμήνυσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open: