Apple: Πανικός με τις “υποκλοπές” σε iPhone μέσω Face Time
Διεθνή

Apple: Πανικός με τις “υποκλοπές” σε iPhone μέσω Face Time

Apple: Πανικός με τις “υποκλοπές” σε iPhone μέσω Face Time

Σε πυρετό επικοινωνιακών, αλλά και τεχνικών παρεμβάσεων βρίσκεται ο τεχνολογικός κολοσσός Apple. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η εφαρμογή Face Time των κινητών iPhone παρουσιάζει μια τεχνική “ανωμαλία” που μπορεί να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους χρήστες. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα bug, το οποίο επιτρέπει σε κάποιον που καλεί μέσω face time να ακούσει τον παραλήπτη, ακόμη κι αν εκείνος δεν απαντήσει στην κλήση. Σύμφωνα με το BBC, σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται να σταλεί και ολόκληρο βίντεο από τη συσκευή, χωρίς ο κάτοχος να το επιθυμεί.

Το bug έγινε αντιληπτό από τους κατόχους iPhone και τους χρήστες Face Time, με αποτέλεσμα η εταιρεία να παραδεχτεί δημόσια πως γνωρίζει το πρόβλημα. Όπως ανακοίνωσαν από την Apple, ετοιμάζουν μια αναβάθμιση στο IOS που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Για την ώρα, απενεργοποιήθηκε στα κινητά της εταιρείας η επιλογή ομαδικών κλήσεων μέσω Face Time.

Το πρόβλημα εντόπισε αρχικά ο κάτοχος του blog 9to5Mac, που διαπίστωσε πως οι ανεπιθύμητες κλήσεις και βίντεο συμβαίνουν όταν και οι δύο χρήστες διαθέτουν 1,2 ή πιο καινούρια έκδοση του λειτουργικού της Apple εγκατεστημένη στο κινητό τους. Στο ίδιο blog σημειώνεται πως αν ο χρήστης επιλέξει να ακυρώσει την κλήση ή να κλείσει το κινητό, τότε αποστέλλεται χωρίς τη συναίνεσή του βίντεο σε εκείνον που πραγματοποιεί την κλήση.