Ντόναλντ Τραμπ: Το μενού “σέρβιρε” η Βασίλισσα στον Πρόεδρο της Αμερικής και οι εμφανίσεις της Μελάνια
Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Το μενού “σέρβιρε” η Βασίλισσα στον Πρόεδρο της Αμερικής και οι εμφανίσεις της Μελάνια

Ντόναλντ Τραμπ: Το μενού “σέρβιρε” η Βασίλισσα στον Πρόεδρο της Αμερικής και οι εμφανίσεις της Μελάνια

Ένα μενού τεσσάρων πιάτων, περισσότερα από 2.000 ασημένια μαχαιροπήρουνα και μια πρόποση για τη βασίλισσα: ο Ντόναλντ Τραμπ απόλαυσε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός επίσημου δείπνου που παρέθεσε η Βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ.

Δύο ήταν τα πιο σχολιασμένα θέματα της βραδιάς: αν ο Τραμπ πήγε διαβασμένος για το βασιλικό πρωτόκολλο αυτή τη φορά και τι φόρεσε η Μελάνια Τραμπ!

Πήγε… “διαβασμένος”!

Παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να αποκαλύψουν αν ο Πρόεδρος Τραμπ ενημερώθηκε σχετικά με τα βασιλικά πρωτόκολλα πριν από την επίσκεψη, η Τζούντι Τζέιμς που είναι ειδική σε θέματα γλώσσας του σώματος στην Βρετανία, δήλωσε στην εφημερίδα The Daily Telegraph ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε να έχει μελετήσει το πρωτόκολλο, σε σύγκριση με την προηγούμενη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Βρετανία, τον περασμένο Ιούλιο.

“Ο ίδιος έδειχνε ότι ήξερε τι έκανε πολύ περισσότερο. Την τελευταία φορά υπήρξε ένας βαθμός αμηχανίας. Αυτή την φορά, ενέπνεε περισσότερο σεβασμό,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζέιμς.

Υπάρχουν μία σειρά από κανόνες για την αλληλεπίδραση με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην Βρετανία, δήλωσε η Άνγκελα Λεβίν, βασιλική βιογράφος.

“Ποτέ δεν μιλάς πρώτος στην βασίλισσα. Περιμένεις να σου μιλήσει εκείνη. Ποτέ δεν την προσπερνάς. Στην περίπτωση που σταματήσει να τρώει, σταματάς να τρως,” παρατήρησε η Λεβίν.

Οι δύο εμφανίσεις της Μελάνια που έκοψαν την ανάσα

Για τον Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε μια τέτοια ιεροτελεστία, όμως η βασίλισσα είναι συνηθισμένη: πρόκειται για την 113η φορά που οργανώνει μια τέτοια επίσημη τελετή.

Η Μελάνια φρόντισε να είναι όχι μόνο απαστράπτουσα αλλά και λιτή.

Έκανε δύο εμφανίσεις που συζητήθηκαν για την κομψότητά τους.

Ένα custom made φόρεμα Dolce & Gabbana κατά την άφιξή της στο Παλάτι και μια ολόλευκη τουαλέτα Dior για το επίσημο δείπνο με τη Βασίλισσα.

Ο Κάρολος συνοδεύει τη Μελάνια Τραμπ με το ολόλευκο Dior της στο επίσημο δείπνο -ZUMA Press

Έτσι, με αυτό το κομψό Dolce & Gabana συνάντησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι η Μελάνια -ZUMA Wire

Το πολυτελέστατο τραπέζι και το μενού της βραδιάς

Όσο απαστράπτουσα ήταν η Μελάνια άλλο τόσο εντυπωσιακό ήταν το βασιλικό τραπέζι!

Το μενού είχε τα εξής: φιλέτο ιππόγλωσσου στον ατμό με μους νεροκάρδαμου για αρχή, κατόπιν αρνάκι Γουίνδσορ με λαχανικά, σαμπλέ φράουλας με κρέμα λεμονόχορτου και τέλος επιλεγμένα φρέσκα φρούτα.

Το δείπνο σερβιρίστηκε στο σερβίτσιο Grand Service που είχε παραγγείλει ο Γεώργιος Δ΄ όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας το 1806. Αποτελείται από περισσότερα από 4.000 πιατικά και 107 κηροπήγια.

Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η τελευταία φάση της οργάνωσης του δείπνου ξεκινά περίπου πέντε ημέρες πριν από την άφιξη του προσκεκλημένου αρχηγού του κράτους. Κάθε λεπτομέρεια κατόπιν ελέγχεται και εγκρίνεται αυτοπροσώπως από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Τα άνθη, σε αποχρώσεις του ροζ, περιλαμβάνουν μοσχομπίζελα, παιώνιες, τριαντάφυλλα και δελφίνια. Οι πετσέτες διπλώνονται σε τριγωνικό σχήμα από τον Ακόλουθο της Πορσελάνης και των Υαλικών.

Η σπόντα της Βασίλισσας και το tweet του Τραμπ

Και για το τέλος, λίγη πολιτική!

Στην ομιλία της η Βασίλισσα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του φασισμού προς όλους τους παρακαθήμενους (και τον Τραμπ):

«Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις στον 21ο αιώνα. Η επέτειος της D Day υπενθυμίζει σε όλες τις χώρες μας τι έχουμε επιτύχει από κοινού. Μετά τις κοινές θυσίες του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν με άλλους συμμάχους για να δημιουργήσουν διεθνή θεσμικά όργανα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ η φρίκη του παρελθόντος. Καθώς ο κόσμος έχει αλλάξει, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί για τον τελικό στόχο αυτών των δομών: ότι τα έθνη συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη που έχει κερδηθεί σκληρά».

Αλλά και ο Τραμπ συμμορφώθηκε και στην ομιλία του έκανε λόγο για τη συνεργασία Βρετανών και Αμερικανών που απελευθέρωσαν εκατομμύρια από την τυραννία των Ναζί.

Το πιο ενδιαφέρον ήταν το tweet που ανέβασε για το πώς περνάει στη Μεγάλη Βρετανία!

“Το τμήμα της επίσκεψης στο Λονδίνο πηγαίνει πραγματικά καλά. Η βασίλισσα, αλλά κι ολόκληρη η βασιλική οικογένεια είναι φανταστικοί. Η σχέση μας με την Βρετανία είναι πολύ δυνατή”,έγραψε ο Τραμπ.