Ντόναλντ Τραμπ: Η επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία και η “κρύα” υποδοχή του
Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Η επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία και η “κρύα” υποδοχή του

Ντόναλντ Τραμπ: Η επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία και η “κρύα” υποδοχή του

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία, μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια.

Ο Τραμπ έφτασε με το Air Force One και αμέσως επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο Μπάκιγχαμ.

Τα πλάνα που μεταδίδονται από τον επίσημο λογαριασμό στο Twitter της βασιλικής οικογένειας με το ελικόπτερο να προσγειώνεται στους κήπους του Παλατιού είναι βγαλμένα από κινηματογραφική ταινία.

Την πρώτη υποδοχή του προεδρικού ζεύγους έκανε ο Πρίγκιπας Κάρολος με την Δούκισσα της Κορνουάλης.

Κατόπιν, το προεδρικό ζεύγος έγινε δεκτό από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το πρώτο tweet του Τραμπ

Με το που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία, ο Αμερικανός πρόεδρος τα έβαλε με το CNN.

“Μόλις έφτασα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το CNN είναι η κύρια πηγή νέων από την Αμερική. Μετά από λίγη ώρα που το παρακολουθούσα το έκλεισα. Γεμάτο αρνητικά και fake news, πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Γιατί δεν κάνει κάτι ο ιδιοκτήτης του;”, έγραψε.

Η “κρύα” υποδοχή του Τραμπ από τους Βρετανούς

Η υποδοχή του πέρυσι όταν επισκέφτηκε την Αγγλία  για πρώτη φορά ως πρόεδρος της Αμερικής, δεν ήταν ιδιαιτέρως θερμή, καθώς μεγάλο μέρος της βρετανικής κοινωνίας τον θεωρεί ρατσιστή και αδιάλλακτο.

Έτσι και φέτος, ο Τραμπ δεν προσγειώθηκε με τους καλύτερους οιωνούς.

Ήδη ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan- Βρετανός, πακιστανικής καταγωγής, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων-  έχει αποκαλέσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, φασίστα μέσω Twitter.

Η παρουσιάστρια του BBC, Victoria Derbyshire, φιλοξένησε στο στούντιο της εκπομπής της σήμερα το πρωί ένα φουσκωτό μπαλόνι 2 μέτρων του Αμερικανού Προέδρου που εμφανίζεται ως μωρό που φοράει πάνα.

Αποκάλυψε μάλιστα πως το μουσείο του Λονδίνου βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες του 6 μέτρων αερόστατου, για να το φιλοξενήσουν ως έκθεμα στα πλαίσια της συλλογής τους “Διαδηλώσεις Διαμαρτυρίας”.

Το ίδιο μπαλόνι πετούσε πέρυσι πάνω από το Κοινοβούλιο και έχει πάρει άδεια “πτήσης” και φέτος από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Sadiq Khan.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτές οι διαμαρτυρίες.

Ξεκινώντας από σήμερα, η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία κρέμασε δύο πανό από την γέφυρα Βόξολ στον Τάμεση, που είναι ορατή από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, στα οποία γράφει «Αντισταθείτε στον Τραμπ» και «Αντισταθείτε στον Ρατσισμό».

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην επίσκεψη Τραμπ απεικονίζει και δημοσκόπηση της YouGov, τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οποία το 63% των Βρετανών θεωρούν ότι ο Τραμπ ήταν λίγος ή απαίσιος πρόεδρος.

Ειδικά για τους Λονδρέζους το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 71%, ενώ μόνο το 9% των κατοίκων του Λονδίνου πιστεύουν ότι είναι ένας καλός πρόεδρος.

Το χειρότερο ποσοστό έλαβε ο Τραμπ στην Σκοτία, με 72% των ερωτηθέντων να θεωρούν ότι πρόκειται για έναν απαίσιο πρόεδρο.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε ο Αμερικανός Πρόεδρος ήταν την κίνηση ενός εφήβου.

Ο νεαρός κούρεψε το γρασίδι σε χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο του Στάουνσεντ, σε σχήμα τεράστιου φαλλού κι από κάτω έγραψε το όνομα του Προέδρου.

Ανέβασε μάλιστα χθες μια αεροφωτογραφία από το χωράφι στο Twitter, γράφοντας: “Κάνε μας λίγο αέρα όταν θα προσγειώνεσαι αύριο!” Λίγο πιο πέρα στο ίδιο χωράφι, σχημάτισε μία πολική αρκούδα και από κάτω έγραψε: “H κλιματική αλλαγή είναι αληθινή. ” Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλησε να στηλιτεύσει την πεισματική άρνηση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Αύριο Τρίτη, είναι προγραμματισμένη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Τραφάλγκαρ.