Νίκος Κοκλώνης: “Ξεσπά” για την υπόθεση της Thomas Cook
Διεθνή

Νίκος Κοκλώνης: “Ξεσπά” για την υπόθεση της Thomas Cook

Νίκος Κοκλώνης: “Ξεσπά” για την υπόθεση της Thomas Cook

Η χθεσινή -προδιαγεγραμμένη- κατάρρευση της Thomas Cook άφησε στον “αέρα” χιλιάδες επιβάτες, αλλά και εκατοντάδες ξενοδοχεία και πρακτορεία σε όλον τον κόσμο, που συνεργάζονταν με τον ταξιδιωτικό κολοσσό.

Ο Νίκος Κοκλώνης έχει υπάρξει από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον αποκαλούν “ο Έλληνας βασιλιάς των ταξιδιών”.

Ξεκίνησε την Airfasttickets σε ένα μικρό γραφείο στην Αθήνα χρησιμοποιώντας ένα business plan που έγραψε σε μια χαρτοπετσέτα ενόσω ήταν μέσα σε ένα αεροπλάνο.

Όχι μόνο κατάφερε να πουλήσει εκατομμύρια εισιτήρια παγκοσμίως και μάλιστα η εταιρεία έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στην Ευρώπη και ο 11ος στις ΗΠΑ, κάτι που μάλλον ενόχλησε τους ανταγωνιστές της.

Ο Νίκος Κοκλώνης με αλλεπάλληλα ταξίδια του, με διαρκείς συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, κατάφερε να κατακτήσει ακόμα και τη δύσκολη αγορά της Αμερικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαφημίσεις της εταιρείας “έπαιζαν” ακόμα και στο μετρό της Νέας Υόρκης.

https://streamable.com/shd41

Παράλληλα είχε συνάψει συμφωνίες με πολύ μεγάλες αθλητικές ομάδες όπως οι περίφημοι Γιάνκις και οι Μετς.

https://streamable.com/4kg1p

Η Airfasttickets, ένας κολοσσός με μεγέθη κερδών της τάξης των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει παρόμοια ιστορία με αυτήν της Thomas Cook.

Εκτενή άρθρα στο εξωτερικό έχουν αναφερθεί και έχουν αναλύσει την περίπτωση της εταιρείας, που το μόνο της σφάλμα ήταν ότι θέλησε να μπει στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

https://streamable.com/w12o4

Αυτό “ξύπνησε” τα ανταγωνιστικά ένστικτα των αντιπάλων της εταιρείας στη Βρετανία αλλά και της IATA (International Air Transport Association) που αποφάσισαν να σαμποτάρουν την προσπάθειά του ζητώντας του να προκαταβάλει τεράστια ποσά για να του επιτρέπουν να κόβει εισιτήρια.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την Thomas Cook με μία όμως ειδοποιό διαφορά: η Airfasttickets δεν άφησε στον αέρα κανέναν επιβάτη.

Ο Νίκος Κοκλώνης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της κατάρρευσης τάχθηκε με το μέρος των Ελλήνων ξενοδόχων και του ελληνικού τουριστικού κλάδου που θα πρέπει να σηκώσει το βάρος μιας τεράστιας ζημιάς!

Με αλλεπάλληλα stories του ενημέρωσε του followers του για την κατάσταση.

https://streamable.com/ql4qi

Εξέφρασε όμως και το παράπονό του αλλά και το αίσθημα αδικίας σε βάρος του.

Όπως έγραψε, η δική του εταιρεία δεν άφησε ούτε έναν επιβάτη στον αέρα.

Παράλληλα “ξεσπά” και για τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι χειρίστηκαν το δικό του ζήτημα, κάνοντας τεράστιο θόρυβο χωρίς να διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος.

Το γεγονός ότι ο Νίκος Κοκλώνης είναι σήμερα και πάλι δραστήριος –μίλησε μάλιστα για όλα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου– και παραμένει “ζωντανός”, με την αγορά να τον εμπιστεύεται, είναι μια απόδειξη του επιχειρηματικού του δαιμονίου αλλά και των ικανοτήτων του.

https://streamable.com/blriu

Ο επονομαζόμενος πλέον και Mr. Travel ανέφερε αναλυτικά τα ποσά της εταιρείας του, το ότι δεν άφησε χρέη αλλά και το έντονο παράπονό του για ό,τι συνέβη στην Airfasttickets αλλά έθεσε και μία σοβαρή παράμετρο-καταγγελία, που ακούγεται εδώ και καιρό στον χώρο του τουρισμού και των εισιτηρίων: τη “δικτατορική” συμπεριφορά της IATA προς τα γραφεία τουρισμού και το γεγονός ότι λειτουργεί μονοπωλιακά.