Μισέλ Πλατινί: Αθώος δηλώνει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου
Διεθνή

Μισέλ Πλατινί: Αθώος δηλώνει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου

Μισέλ Πλατινί: Αθώος δηλώνει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα σήμερα, ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Μισέλ Πλατινί, συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές.

Συγκεκριμένα ο 63χρονος πρώην ποδοσφαιριστής και ισχυρός άντρας της UEFA, κρατείται στα γραφεία της υπηρεσίας της αστυνομίας κατά της διαφθοράς, στο προάστιο Nanterres στο Παρίσι.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA συνελήφθη στα πλαίσια έρευνας η οποία διεξάγεται αναφορικά με τις κατηγορίες για παράτυπη ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (World Cup)  στο Qatar που θα διεξαχθεί το 2022.

https://twitter.com/AFP_Sport/status/1140925148251545606

Η ανάθεση αυτή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ο Μισέλ Πλατινί δεν είχε αρνηθεί ότι ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής της διοργάνωσης από το Qatar, παρά τη αντίθετη γνωμοδότηση από την ιατρική επιτροπή της FIFA.

Συγκεκριμένα η  ιατρική επιτροπή της FIFA είχε εισηγηθεί ότι είναι πολύ επικίνδυνο να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι, στη ζέστη της ερήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μισέλ Πλατινί είχε τελέσει πρόεδρος της UEFA για 8 χρόνια.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, η νομική ομάδα του Πλατινί δηλώνει ότι ο πελάτης τους είναι αθώος έναντι όλων των κατηγοριών.

Το 2015 καθαιρέθηκε από τη θέση του από την επιτροπή διαφάνειας της FIFA, επειδή κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας ύψους 1.6 εκατομμυρίων λιρών από τον διάδοχό του στην προεδρία της UEFA, Sepp Blatter.

Kαι στους  δύο ισχυροί άντρες τελικά απαγορεύτηκε η ενασχόληση με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα μέχρι το 2023.