Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα: Η ανατροπή του αιώνα για τους «κόκκινους»
Διεθνή

Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα: Η ανατροπή του αιώνα για τους «κόκκινους»

Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα: Η ανατροπή του αιώνα για τους «κόκκινους»

Με το σκορ κατά της (3-0), η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα στο Άνφιλντ για τον επαναληπτικό των ημιτελικών του Champions League και έγραψε ιστορία!

Η ομάδα του Κλοπ, «κατάπιε» τον Μέσι και τον Βαλβέρδε, παρά τις σημαντικές απουσίες και τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ ήταν σαρωτική σε κάτι παραπάνω από 90 λεπτά αγώνα, πέτυχε 4 τέρματα και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης, κάνοντας το back to back, εκεί όπου θα βρει την Τότεναμ.

Η Λίβερπουλ μπήκε φορτσάτη στον αγωνιστικό χώρο και στο 7’ έκανε το 1-0, με τον Οριγκί να παίρνει το ριμπάουντ ύστερα από απόκρουση του Τερ Στέγκεν σε πλασέ του Χέντερσον.

Το ματς ήρθε σε ισορροπία μετά το πρώτο σοκ για τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι «κόκκινοι» συνέχισαν να πιέζουν. Οι δύο ομάδες είχαν απίθανες ευκαιρίες να βρουν  τα δίχτυα, ωστόσο το γκολ και το 2-0 ήρθε στο 54’ από τον Βαϊνάλντουμ. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος έκανε το 3-0 και το Άνφιλντ πήρε το «φωτιά».

Στο 69’ ο Μέσι παραλίγο να κάνει τη ζημιά και να «κλέψει» την πρόκριση, όμως ο Άλισον αντέδρασε άψογα, για να φτάσει το 79’ και να «γκρεμιστεί» το γήπεδο με τον Οριγκί να πετυχαίνει το τελικό 4-0.