Lenovo: Το μέλλον της τεχνολογίας βρίσκεται στην “τεχνητή νοημοσύνη”
Διεθνή

Lenovo: Το μέλλον της τεχνολογίας βρίσκεται στην “τεχνητή νοημοσύνη”

Lenovo: Το μέλλον της τεχνολογίας βρίσκεται στην “τεχνητή νοημοσύνη”

Η εταιρεία Lenovo παρουσίασε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων CES στο Las Vegas μια νέα σειρά “έξυπνων” συσκευών που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και του διαδικτύου των πραγμάτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα συσκευή Lenovo Smart Clock, που διαθέτει τον προσωπικό ψηφιακό βοηθό Google Assistant και είναι κατασκευασμένη ειδικά για την κρεβατοκάμαρα, από όπου ελέγχει το “έξυπνο σπίτι”.

Επίσης, σε συνεργασία με την Amazon, η Lenovo δημιούργησε τα νέα «δύο-σε-ένα» Android tablet Lenovo Smart Tabs, που μετατρέπονται σε έξυπνες οθόνες πλήρους λειτουργίας, έχοντας ενσωματωμένο έναν άλλο ψηφιακό βοηθό, το Amazon Alexa. Το Lenovo Smart Tabs λειτουργεί παράλληλα ως κόμβος (hub) για όλες τις έξυπνες οικιακές συσκευές του χρήστη.

Ακόμη, η εταιρεία παρουσίασε τους νέους φορητούς υπολογιστές Yoga S940, Yoga A940 και Yoga C730 με AMOLED, καθώς και το νέο ποντίκι Yoga mouse που μετατρέπεται σε Laser Presenter. Μεταξύ άλλων, στο Yoga S940 με Windows 10, μόλις ο χρήστης γυρίσει το κεφάλι του μακριά από την οθόνη του υπολογιστή, οι αισθητήρες της συσκευής, που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη, ανιχνεύουν την απουσία του χρήστη και κλειδώνουν αυτόματα την οθόνη για να προστατεύσουν τα δεδομένα του από αδιάκριτα μάτια. Το μηχάνημα μπορεί, επίσης, να ανιχνεύσει και ειδοποιεί όταν ο διπλανός σας κοιτά την οθόνη σας, ή στέλνει όποιο περιεχόμενο θέλετε -με ένα μόνο νεύμα σας- σε συνδεδεμένη εξωτερική οθόνη.

Εξάλλου, το 2019 η Lenovo επανασχεδίασε τους φορητούς υπολογιστές ThinkPad X1 Carbon και X1 Yoga τέταρτης γενιάς, που είναι πλέον λεπτότεροι και ελαφρύτεροι.

Πηγή: ΑΠΕ