Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς είδαν τα διεθνή Μέσα την εκλογή του;
Διεθνή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς είδαν τα διεθνή Μέσα την εκλογή του;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς είδαν τα διεθνή Μέσα την εκλογή του;

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων για την εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.

Αυτό φάνηκε από την παρουσία δεκάδων από αυτά στη χώρα μας και τις αναμεταδόσεις που έκαναν.

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφηκε ως νίκη της δεξιάς και σε κάποια αναφερόταν ως σαρωτική.

“Η υποτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε γίνει κάτι σαν εθνικό σπορ στην Ελλάδα…όμως, μετά την σαρωτική του νίκη στις εκλογές της Κυριακής, φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να είναι αυτός που γελάει τελευταίος”, γράφει η Matina Stevis-Gridneff στους New York Times υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αρεσκόταν να υποτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τώρα είναι πρωθυπουργός».

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει: «Αν και ο Μητσοτάκης ανήκει σε μία από τις παλαιότερες πολιτικές δυναστείες της χώρας και συνεπώς θα μπορούσε να θεωρηθεί εκπρόσωπος των παλαιών ελίτ που κατέστρεψαν την Ελλάδα με τον νεποτισμό τους, πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ανανεωτή, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή σε μία ταλαιπωρημένη χώρα». Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης «ο Μητσοτάκης θέλει να φέρει στη Βουλή το πρώτο του μεταρρυθμιστικό πακέτο. Το εκτενές νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στο συρτάρι. Προβλέπει μεταξύ άλλων μία μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση. Με μία διοίκηση πιο κοντά στον πολίτη και με απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης ο Μητσοτάκης θέλει να θέσει τις βάσεις για μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

«Στην Ελλάδα μία παλαιά δυναστεία επιστρέφει στην εξουσία» επιγράφεται ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus.

Ακούστε τι γράφτηκε και τι ειπώθηκε στα ρεπορτάζ μεγάλων καναλιών και εφημερίδων ανά τον κόσμο: