Κύπρος: Σοκ από τον ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας από 12 νεαρούς Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα
Διεθνή

Κύπρος: Σοκ από τον ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας από 12 νεαρούς Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα

Κύπρος: Σοκ από τον ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας από 12 νεαρούς Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα

Σάλο έχει προκαλέσει στο παγκύπριο η υπόθεση ομαδικού βιασμού Βρετανίδας από 12 ανήλικους ως επί το πλείστον Ισραηλινούς στο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας.

Οι 12 κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και σήμερα οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Με το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για την οκταήμερη κράτηση των δώδεκα υπόπτων, ηλικίας από 15μιση έως 18μιση ετών, συγγενείς τους που έφτασαν από το Ισραήλ στο Παραλίμνι για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ξέσπασαν σε φωνές και κλάματα, χαρακτηρίζοντας άδικη την ετυμηγορία και τονίζοντας την αθωότητα των συλληφθέντων.

Η κατάθεση της Βρετανίδας

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην γραπτή κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές της πρωτοφανούς υπόθεσης η Βρετανίδα, γνωρίστηκε με έναν από τους δώδεκα συλληφθέντες σε νυχτερινό κέντρο και ακολούθως μετέβησαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως είπε στους αστυνομικούς ενώ συνευρίσκονταν ερωτικά, εισήλθαν στο δωμάτιο τα υπόλοιπα έντεκα ύποπτα πρόσωπα, εκ των οποίων ορισμένοι σχολίαζαν και γελούσαν, άλλοι βιντεοσκοπούσαν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ κάποιοι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Ένας από τους δώδεκα συλληφθέντες παραδέχτηκε σε κατάθεσή του προς τους ανακριτές ότι γνώρισε την νεαρή καταγγέλουσα πριν από μία εβδομάδα και ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της, με τη θέληση της.

Δεύτερος ύποπτος παραδέχθηκε ότι είχε συνουσία με την 19χρονη φοιτήτρια, χωρίς να διευκρινίζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η συγκεκριμένη πράξη.

Τι κατέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε χθες η νεαρή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους κατέδειξαν αίμα στον κόλπο της 19χρονης και εκδορές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ εκδορές διαπιστώθηκε ότι φέρει και στα χέρια.

Σημαντικές απαντήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν σε τεκμήρια που περισυνελέγησαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο φέρεται να διαπράχθηκαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Οι Αρχές αναμένουν επίσης τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στις οποίες υποβλήθηκαν καταγγέλουσα και φερόμενοι δράστες, αναφορικά με τη χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών κατά την χρονική περίοδο για την οποία αναφέρεται η καταγγελία της νεαρής.

Κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία

Νωρίτερα, το δικαστήριο ενέκρινε αίτημα ενός εκ των δικηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων, του Ηλία Στεφάνου, για διεξαγωγή της διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών καθώς μεταξύ των δώδεκα υπήρχαν ανήλικοι. Η δικαστής χαρακτήρισε δικαιολογημένο το αίτημα και σημείωσε πως:

“Πρόκειται για υπόθεση που αφορά ανήλικα και νεαρά άτομα, στοιχείο που προκύπτει από την ημερομηνία γέννησης τους και λόγω της φύσης του θέματος, θεωρώ δικαιολογημένη την εισήγηση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών”.

Έτοιμοι να καταταγούν στις ειδικές δυνάμεις κάποιοι εκ των κατηγορουμένων

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν όχι μόνο τα ισραηλινά όσο και τα διεθνή Μέσα για την υπόθεση.

Το θέμα είναι πρωτοσέλιδο σε βρετανικά sites ενώ τα ισραηλινά κανάλια βρέθηκαν εκεί και για έναν ακόμα λόγο:

Ο αστυνομικός συντάκτης του Channel 13 του Ισραήλ δήλωσε σε Κύπριους δημοσιογράφους ότι κάποιοι από τους δώδεκα συλληφθέντες πρόκειται να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις της χώρας και ως εκ τούτου η περιπέτεια τους με την κυπριακή δικαιοσύνη, έχει τεράστιο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιοι από αυτούς φέρεται να παραδέχθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την νεαρή πάντα με τη θέληση της, ενώ άλλοι εννέα δεν παραδέχονται ανάμειξη στην υπόθεση.

Πηγή: Alpha Κύπρου