Ιβάνκα Τράμπ: Τι ενόχλησε την κόρη του προέδρου;
Διεθνή

Ιβάνκα Τράμπ: Τι ενόχλησε την κόρη του προέδρου;

Ιβάνκα Τράμπ: Τι ενόχλησε την κόρη του προέδρου;

Μια διαδραστική παράσταση με τίτλο Ivanka Vacuuming παίζεται αυτήν την περίοδο και μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου στη Flashpoint Gallery της Ουάσινγκτον.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί μια ζωντανή σωσίας την κόρης του Ντόναλτ Τραμπ, η οποία ντυμένη στα ροζ και με ψηλές γόβες, σκουπίζει μια μοκέτα ροζ, με μια ηλεκτρική σκούπα επίσης ροζ.

https://www.instagram.com/p/BtV8yi0BTMe/?utm_source=ig_web_copy_link

Στο έργο το οποίο δημιούργησε η εικαστικός Jennifer Rubell (που βλέπετε παρακάτω), οι θεατές καλούνται να πετάξουν ψίχουλα στην μοκέτα όπου βρίσκεται η σωσίας από ένα βουνό με ψίχουλα που βρίσκεται δίπλα έτσι ώστε να τα καθαρίσει η “Ιβάνκα Τραμπ”.

https://www.instagram.com/p/BtWy8r5BdWx/?utm_source=ig_web_copy_link

Πηγή έμπνευσης της καλλιτέχνιδος μάλιστα φαίνεται πως ήταν μια συνέντευξη της Πρώτης Κόρης στο Vanity Fair για το μεταναστευτικό όπου ισχυριζόταν ότι οι νόμιμοι μετανάστες είναι απαραίτητοι στη χώρα διότι “ποιος θα σκουπίζει τα σαλόνια μας;”

https://www.instagram.com/p/BtbcJX0hLDj/?utm_source=ig_web_copy_link

Η αντίδραση της κόρης

Η πραγματική Ιβάνκα Τραμπ απάντησε μέσω του Twitter στην παράσταση γράφοντας: «Οι γυναίκες επιλέγουν είτε να υπονομεύουν, είτε να στηρίζουν η μία την άλλη. Εγώ επιλέγω το δεύτερο».

Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται να ξεχνά όσα αποκάλυψε η Guardian το 2017, περί λεκτικής κακοποίησης και χαμηλούς μισθούς στις γυναίκες που εργάζονταν στα εργοστάσια ενδυμάτων της.

Τι λέει Jennifer Rubell

Τα αδέρφια της οικογένειας Τραμπ έσπευσαν να υπερασπιστούν την Ιβάνκα, ωστόσο ουδείς ασχολήθηκε με τους συμβολισμούς του έργου, όπως το γεγονός ότι το ροζ θυμίζει τη γυναίκα, ή ότι η γυναίκα με ηλεκτρική σκούπα συμβολίζει τη νοικοκυρά.

Το θετικό πάντως της υπόθεσης είναι ότι τα μέλη της οικογένειας ενοχλήθηκαν και αυτό ήταν και το πραγματικό νόημα του έργου, σύμφωνα με την εικαστικό Rubell:

«Το θέμα είναι ότι μας αρέσει η ιδέα να πετάμε ψίχουλα για να τα καθαρίσει με τη σκούπα η Ιβάνκα Τραμπ. Αυτή είναι η φριχτή αλήθεια στο κέντρο του έργου. Είναι αστείο, είναι απολαυστικό, μας κάνει να νιώθουμε ισχυροί, και θέλουμε να το κάνουμε ξανά και ξανά».