Γαλλία: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη νοτιοδυτική χώρα
Διεθνή

Γαλλία: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη νοτιοδυτική χώρα

Γαλλία: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη νοτιοδυτική χώρα

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα το μεσημέρι τη νοτιοανατολική Γαλλία, κοντά στο Μοντελιμάρ, χωρίς να προκαλέσει εντούτοις μεγάλες ζημιές.

Η σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε «26 χλμ νοτιοανατολικά του Πριβάς», κοντά στο Τέιγ, στις 11.52 τοπική ώρα, διευκρινίζει σε ένα δελτίο Τύπου το κεντρικό σεισμολογικό γραφείο της Γαλλίας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στις περιφέρειες Ντρομ και Αρντές, ιδίως στα περίχωρα του Μοντελιμάρ όπου ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση ενός ικριώματος, σύμφωνα με την περιφέρεια του Ντρομ.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στο Αρντές «αφού υπέστησαν κρίση πανικού», ανέφερε σε μήνυμα στο Twitter η περιφέρεια, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης Τέιγ, που επλήγη ιδιαίτερα, να «παραμείνουν προς το παρόν εκτός των κτιρίων».

Ο δήμαρχος αυτής της πόλης άνοιξε τρία γυμναστήρια για τους πολίτες, συμπλήρωσε η περιφέρεια.

Η δόνηση «είχε διάρκεια 5 δευτερολέπτων, όλα άρχισαν να τραντάζονται γύρω μου, τα έπιπλα, οι τοίχοι, σαν ένα αεροπλάνο που συνετρίβη στα 800 μέτρα ή μια τεράστια έκρηξη», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κεβίν Κουέρ, που κατοικεί στον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Μοντελιμάρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι βγήκαν στον δρόμο μετά τον σεισμό, ο κόσμος φοβήθηκε πολύ, μονολογούσαμε ‘ας τελειώσει γρήγορα’».

«Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές στην περιφέρεια» ούτε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Τρικαστέν, σημειώνεται σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφέρεια του Ντρομ.

«Ένιωσα τα πόδια μου να τρέμουν, είχα την αίσθηση ότι θα πέσω, τα πόδια μου δεν με κράταγαν. Κάθισα και κατάλαβα ότι γινόταν σεισμός», αφηγήθηκε στο AFP η Ναταλί Λεφέβρ, κάτοικος του Βαλόν πον ντ’ Αρκ.

Ο σεισμός, σπάνιας έντασης για την περιοχή, έγινε επίσης αισθητός από τη Λιόν έως το Μονπελιέ, σε απόσταση 150 χλμ από το επίκεντρο, ανέφεραν μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.