Γαλλία: 1465 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα
Διεθνή

Γαλλία: 1465 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα

Γαλλία: 1465 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα

Συνολικά 1.465 θανάτους προκάλεσαν οι καύσωνες που που έπληξαν τη Γαλλία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αριθμός πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο το καλοκαίρι του 2003, που έχασαν τη ζωή τους 15.000 άνθρωποι, όπως παραδέχτηκε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζέν.

Το φετινό καλοκαίρι οι καύσωνες έπληξαν τη Γαλλία  με θερμοκρασία ρεκόρ 46 βαθμών Κελσίου να καταγράφεται στην πόλη Βεράργκ, στον νότο, στις 28 Ιουνίου και στην πρωτεύουσα να καταγράφεται θερμοκρασία ρεκόρ τον Ιούλιο 42,6 βαθμοί Κελσίου.

Ενώ ο καύσωνας το 2003 διήρκεσε συνολικά 20 ημέρες, αυτό το καλοκαίρι διήρκεσε 18, αλλά σε δύο κύματα και το δεύτερο έπληξε ένα μεγάλο τμήμα της Γαλλίας, πρόσθεσε η υπουργός.

Τα προληπτικά μέσα που έλαβαν οι αρχές συνέβαλαν στο να κρατηθεί σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο το ποσοστό των θανάτων φέτος σε σχέση με το 2003, τόνισε η ίδια στους ραδιοφωνικούς σταθμούς France Info και France Inter.

Σημειώνεται πως οι περισσότεροι νεκροί από τον φετινό καύσωνα ήταν άνω των 75 ετών.

Οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές στη γειτονική Ισπανία με την περιοχή της Καταλονίας να βιώνει μερικές από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές της τελευταίας εικοσαετίας.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν φέτος και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βελγίου, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας.

Καμία άλλη χώρα δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία για τους θανάτους που προκλήθηκαν από τους καύσωνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ