Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές και επτά αγνοούμενοι
Διεθνή

Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές και επτά αγνοούμενοι

Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές και επτά αγνοούμενοι

Μέχρι στιγμής, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ επτά αγνοούνται και τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές, που μαίνονται στην ανατολική Αυστραλία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά κοντά στο Γκλεν Ινές, πάνω από 550 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ.

Για την ακρίβεια, ένα πτώμα βρέθηκε σε όχημα και μια γυναίκα υπέκυψε εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων της.

Παράλληλα, η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε πως ένα πτώμα βρέθηκε σε απανθρακωμένο σπίτι βόρεια του Ταρί, μιας κωμπόπολης περίπου 300 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι το σπίτι ανήκε σε μια 63χρονη γυναίκα, όμως χρειάζεται να γίνει νεκροτομή για να επιβεβαιωθούν η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός είπε πως έφεδροι των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να κληθούν για να βοηθήσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πως έχουν διατεθεί χρήματα για την υποστήριξη των πυρόπληκτων.

Είναι μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση που έχει ζήσει η Αυστραλία και αυτό πριν καν αρχίσει το καλοκαίρι του Νότιου Ημισφαιρίου, ενώ τμήματα της χώρας αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη ξηρασία.

Το Σάββατο το απόγευμα, 81 πυρκαγιές μαίνονταν σ’ όλη την Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, με 36 απ’ αυτές να βρίσκονται εκτός ελέγχου και για τέσσερις να έχει εκδοθεί έκτακτη προειδοποίηση.

Βορειότερα, στην Πολιτεία Κουίνσλαντ, χιλιάδες κάτοικοι κοντά στο παραλιακό θέρετρο Νούσα πέρασαν τη νύκτα σε καταφύγια.

Η πρωθυπουργός της Κουίνσλαντ Αναστάζια Πάλουσεκ δήλωσε πως οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν αν είναι ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους 2.000 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

Το ρεπορτάζ του Star: