Αυστραλία: Το συγκλονιστικό βίντεο γυναίκας που σώζει φλεγόμενο κοάλα
Διεθνή

Αυστραλία: Το συγκλονιστικό βίντεο γυναίκας που σώζει φλεγόμενο κοάλα

Αυστραλία: Το συγκλονιστικό βίντεο γυναίκας που σώζει φλεγόμενο κοάλα

Η Αυστραλία παλεύει με τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας εδώ και ημέρες, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους αλλά και ζώα.

Από τις αρχές του μήνα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, έχουν καεί 10 εκατ. στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και εκτάσεων χαμηλής βλάστησης και έχουν καταστραφεί πάνω από 300 σπίτια.

Σήμερα δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο καθώς 50 πυρκαγιές ξέσπασαν στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, όπου οι αρχές αναβάθμισαν την προειδοποίηση για πυρκαγιά στην κατηγορία «καταστροφική» με τις θερμοκρασίες στην περιοχή να ξεπερνούν τους 42 βαθμούς Κελσίου. «Καταστροφική» σημαίνει ότι εάν ξεσπάσει πυρκαγιά οι πυροσβέστες δεν θα είναι σε θέση να την ελέγξουν δεδομένων των καιρικών συνθηκών.

Οι πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση είναι συνηθισμένες στα πολύ ζεστά και ξηρά καλοκαίρια της Αυστραλίας, αλλά η σφοδρότητα των πυρκαγιών καθώς και το γεγονός ότι ξέσπασαν νωρίτερα από το συνηθισμένο στην ανοιξιάτικη περίοδο του νότιου ημισφαιρίου αιφνιδίασαν πολύ κόσμο.

Ενώ η άμεση απειλή είναι σήμερα στο νότιο τμήμα της χώρας, οι πυροσβέστες συνέχιζαν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο περίπου 100 πυρκαγιές που καίνε εδώ και αρκετές ημέρες στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας.

Το συγκλονιστικό βίντεο διάσωσης του κοάλα

Η οικολογική καταστροφή στην πανίδα και τη χλωρίδα της Αυστραλίας είναι δεδομένη.

Μέσα στα εκατομμύρια στρεμμάτων που κάηκαν έχουν χαθεί και εκατοντάδες ζώα.

Ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει τη συγκλονιστική στιγμή που μία γυναίκα σώζει από ένα φλεγόμενο δέντρο ένα κοάλα που σφαδάζει από τους πόνους.

Η γυναίκα το κατεβάζει από το δέντρο, το βρέχει, του δίνει νερό και σύμφωνα με ο Cnn το ζώο έχει μεταφερθεί σε κέντρο περίθαλψης για κοάλα με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται “πολύ σοβαρή”.