Τι απαντούν οι “Θεατρικές Σκηνές” στον Μάρκο Σεφερλή
Ελλάδα

Τι απαντούν οι “Θεατρικές Σκηνές” στον Μάρκο Σεφερλή

Τι απαντούν οι “Θεατρικές Σκηνές” στον Μάρκο Σεφερλή

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της ακύρωσης της παράστασης “Ζητείται Ψεύτης“, με τον Μάρκο Σεφερλή. Έπειτα από τις γραπτές ανακοινώσεις των πρώτων ημερών, ο ηθοποιός έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη. Σε αυτή, επιχείρησε να δώσει απαντήσεις, σε ένα, ένα τα ζητήματα που του καταλόγισε η άλλη πλευρά. Οι “Θεατρικές Σκηνές”, εταιρία παραγωγής του έργου, θέλησαν να απαντήσουν με τη σειρά τους στον ηθοποιό.

Ο Πάνος Κατσαρίδης, παραγωγός στις Θεατρικές Σκηνές μίλησε τηλεφωνικά στο “Πρωινό” για όσα υποστήριξε ο Μάρκος Σεφερλής. Ο κ. Κατσαρίδης, έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό στα θεατρικά ήθη. Αντιλαμβάνεται όπως είπε, την αγωνία του Μάρκου να παρουσιάσει τη δική του μεριά. «Δεν μπορούμε μέσα από ανακρίβειες να σπιλώνει μια εταιρεία» συμπλήρωσε. Μάλιστα, ο θεατρικός παραγωγός πρόσθεσε, απαντώντας έμμεσα στον Μάρκο Σεφερλή: «Κι εμείς γεμίζουμε θέατρα και εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και αυτό το πράγμα συμβαίνει πρώτη φορά».

Η ακύρωση της παράστασης

Από τις “Θεατρικές Σκηνές” απορρίπτουν τον ισχυρισμό του ηθοποιού πως ενημερώθηκε για την ακύρωση από την τηλεόραση.  «Ο Μάρκος γνώριζε τις αλληλογραφίες των δικηγόρων μας, δέκα μέρες πριν ανακοινωθεί στην τηλεόραση η ακύρωση της παράστασης» σχολιάζει ο Πάνος Κατσαρίδης. Όπως εξηγεί, αν δεν υπογράφονταν τα συμβόλαια σε συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε δεν θα υπήρχε χρόνος να προετοιμαστεί σωστά η παράσταση.

Για το ίδιο θέμα, πρόσθεσε πως η παραγωγή όφειλε να ενημερώσει τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης για την ατυχή εξέλιξη. Μένοντας λίγο στο θέμα των συναδέλφων του Μάρκου Σεφερλή τόνισε: «Είχε ζητήσει και έγινε δεκτό, να συμμετέχουν τρεις εκ των μόνιμων συνεργατών του (μεταξύ αυτών ο Γιάννης Καπετάνιος)». Η σημείωση αυτή, έρχεται έπειτα από την δήλωση του ηθοποιού πως δεν ερωτήθη ποτέ για τους υπόλοιπους ηθοποιούς της παράστασης.

Ο κ. Κατσαρίδης στάθηκε όμως και στην παράσταση που προγραμμάτιζε ο Μάρκος Σεφερλής για τα Χριστούγεννα. Όπως είπε, αυτή ήταν ο λόγος της αρχικής μετάθεσης της πρεμιέρας του “Ζητείται Ψεύτης” για την 1η Μαρτίου. «Μου μεταφέρθηκε ότι θέλει να κάνει ένα χριστουγεννιάτικο έργο για πολύ συγκεκριμένες ημέρες, την περίοδο των εορτών» είπε και πρόσθεσε πως πιθανότατα παρανόησε καθώς «πρόκειται για μια κανονικότατη αγγλική κωμωδία, που τελικά θα είναι η κεντρική του παράσταση για φέτος».

Το θέμα της μαρκίζας

Όσο για το θέμα της μαρκίζας και συγκεκριμένα της φωτογράφησης που πήρε ο Μάρκος Σεφερλής για το Δελφινάριο, είπε. “Ήταν η ιδέα αυτή που του παρουσιάσαμε. Δεν θα βάζαμε αυτόν (έναν άλλο άνδρα και όχι τον Μάρκο Σεφερλή)». Οι “Θεατρικές Σκηνές” υποστηρίζουν πως είχε ανατεθεί σε διαφημιστική εταιρία το θέμα, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε κανείς λόγος να ντρέπονται για την επιλογή του Σεφερλή.

Προσπάθειες να ανέβει η παράσταση

Ο κ. Κατσαρίδης σημείωσε επιπλέον πως η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με έξι τουλάχιστον κωμικούς, προκειμένου να ανέβει το θεατρικό έργο με άλλον πρωταγωνιστή. Ωστόσο, εν μέσω της σεζόν, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί ηθοποιός χωρίς άλλες θεατρικές υποχρεώσεις.  «Μετά από αυτά που έχουν ειπωθεί, θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεργαστούμε» τόνισε ο παραγωγός για το ενδεχόμενο να βρισκόταν μια χρυσή τομή με τον Μάρκο Σεφερλή.