Τάμτα: Οι προσδοκίες στη Eurovision και η πρόταση από την Ελλάδα που δεν ήρθε ποτέ
Ελλάδα

Τάμτα: Οι προσδοκίες στη Eurovision και η πρόταση από την Ελλάδα που δεν ήρθε ποτέ

Τάμτα: Οι προσδοκίες στη Eurovision και η πρόταση από την Ελλάδα που δεν ήρθε ποτέ

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Τάμτα στη Eurovision για λογαριασμό της Κύπρου, η τραγουδίστρια έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου και τον Γιάννη Χατζηγεωργίου.

Η πρωτιά

Η υποψηφιότητα της έχει αναπτερώσει τις προσδοκίες του νησιού πως θα έρθει η πολυπόθητη νίκη. Τι αναφέρει όμως η ίδια; «Δεν έχω προσδοκίες σε σχέση με την τελική κατάταξη. Όλη η ομάδα θέλει να κάνει μια εμφάνιση για την οποία θα είμαστε περήφανοι. Από εκεί και πέρα, το κοινό και οι κριτικές επιτροπές θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Κάθε χρονιά, άλλωστε, είναι διαφορετική και δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει – διαφορετική διοργάνωση, διαφορετικοί διαγωνιζόμενοι και εντελώς άλλες συνθήκες». Συνεχίζοντας έφερε ως παράδειγμα τις ελληνικές συμμετοχές, λέγοντας: «Είδαμε τον Σάκη να φέρνει μία τρίτη θέση και την επόμενη χρόνια την Παπαρίζου να φέρνει την πρωτιά. Μια χρόνια μετά την Έλενα, είδαμε την Άννα Βισση -για εμένα μία από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες της Ελλάδας- να κερδίζει την ένατη θέση. Μέσα στο «παιχνίδι» είναι αυτό. Άρα το σημαντικό είναι να είμαστε περήφανοι με αυτό που θα δούμε και θα ακούσουμε».

Η συμμετοχή με την Κύπρο

Στην ερώτηση για ποιο λόγο η τραγουδίστρια, ενώ μεγάλωσε στην Ελλάδα, συμμετέχει με την Κύπρο στη Eurovision η Τάμτα απάντησε: «Για εμένα, στην καρδιά μου, Ελλάδα και Κύπρος είναι το ίδιο. Δεν ήρθε πρόταση από την Ελλάδα και, ταυτόχρονα, η Κύπρος με προσέγγισε δύο συνεχόμενες χρονιές – πέρυσι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν ήταν εφικτό. Γιατί όχι, λοιπόν; Είναι πραγματικά τιμή μου που θα εκπροσωπήσω την Κύπρο στη Eurovision».

Η συνεργασία με τον Alex P.

Όσο για τον συνθέτη του τραγουδιού Replay, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, η Τάμτα είπε: «Με τον Alex P. έχουμε συνεργαστεί και το 2015 στο τραγούδι Unloved και η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Ξέρω την δουλειά του και μου αρέσει πολύ. Περίμενα με αγωνία να ακούσω το τραγούδι που είχε γράψει για την φετινή Eurovision και το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ. Το τραγούδι ήταν το πιο σημαντικό για εμένα για να πω το τελικό “ναι”».