Η Βίκυ Σταυροπούλου για τον έρωτα: «Ζω όλο το δράμα»
Ελλάδα

Η Βίκυ Σταυροπούλου για τον έρωτα: «Ζω όλο το δράμα»

Η Βίκυ Σταυροπούλου για τον έρωτα: «Ζω όλο το δράμα»

Η Βίκυ Σταυροπούλου μιλά στο περιοδικό Gala για την αντισυμβατική ζωή που επέλεξε, όταν γεννήθηκε ξανά. Τότε δηλαδή που αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της – να γίνει ηθοποιός – παραβλέποντας όσα έλεγαν για εκείνη. “Δεν με αφορούσε ποτέ στα αλήθεια η γνώμη των άλλων, παρότι μεγάλωσα σε μια συντηρητική οικογένεια που την αφορούσε πολύ τι θα πει ο κόσμος” σημειώνει η ηθοποιός. Στα 22 της έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο την κόρη της Δανάη. “Κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι σημασία έχει να είμαι εγώ μέσα μου καλά. Κάπως προστατεύεσαι έτσι” προσθέτει και εκτιμά πως είναι λάθος να αναλώνεται κανείς στο να κρίνει τους άλλους. “Τι χάσιμο χρόνου…” σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Η Βίκυ Σταυροπούλου με την κόρη της Δανάη Μπάρκα – NDP

“Γεννιόμαστε δυο φορές”

“Οι άνθρωποι γεννιόμαστε δυο φορές. Μία βιολογικά και μία τη στιγμή που επιλέγουμε εμείς να αναγεννηθούμε” λέει, για την περίοδο που αποφάσισε να τα “τινάξει όλα στον αέρα” για το όνειρό της. Μια αλλαγή που είναι όπως λέει τόσο επώδυνη, όσο και λυτρωτική. Ήταν τότε που αποφάσισε να βγει από μια συμβατική ζωή, για να γίνει ηθοποιός. “Πιστεύω όμως ότι μπορεί να μου ξανασυμβεί κάποια στιγμή” εκτιμά σήμερα, αναφερόμενη σε μια ακόμη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της. “Μου φαίνεται αρτηριοσκληρωτικό το “για πάντα”. Δεν γίνεται. Η ζωή τρέχει, ζούμε, βιώνουμε, γνωρίζουμε. Πώς γίνεται να μένουμε ίδιοι;”.

“Ο έρωτας δεν με κούρασε ποτέ”

Η Βίκυ Σταυροπούλου όμως μιλάει και για τον έρωτα. Δανειζόμενη τους στίχους της Κικής Δημουλά αναφέρει: “Ο έρωτας είναι η ωραιότερη φωτογραφία που έβγαλε η μυθοποίηση. Έρωτας, ο μυστικός δείπνος του καθενός. Έχει και αγάπη, έχει και προδοσία…”. Για την ίδια πάντως ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη. “Δεν με κούρασε ποτέ” σχολιάζει, παρότι παραδέχεται πως την έχει πονέσει. “Κανένα τέλος δεν έρχεται με άδεια χέρια. Τη στιγμή που πονάω, κατεβάζω ρολά, κλείνομαι, ζω όλο το δράμα” παραδέχεται. Άλλωστε η ηθοποιός αναγνωρίζει πως της είναι πιο εύκολο να μοιράζεται τη χαρά από τη λύπη.

Η Βίκυ Σταυροπούλου εμφανίζεται στην θεατρική παράσταση “Πουλιά στον Αέρα” στο θέατρο Αλίκη. Μαζί της, ο επιστήθιος φίλος της Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και ένας μεγάλος θίασος, στο έργο του Georges Feydeau που σκηνοθετεί ο Νίκος Μαστοράκης.