Μάρκος Σεφερλής: «Έχω κινηθεί νομικά. Δεν μπορεί κανείς να με προσβάλει»
Ελλάδα

Μάρκος Σεφερλής: «Έχω κινηθεί νομικά. Δεν μπορεί κανείς να με προσβάλει»

Μάρκος Σεφερλής: «Έχω κινηθεί νομικά. Δεν μπορεί κανείς να με προσβάλει»

Απάντηση σε όλα όσα έχουν γραφτεί και ανακοινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες για την ακύρωση της παράστασης «Ζητείται Ψεύτης», έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Μάρκος Σεφερλής. Ο κωμικός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μετά τα Μεσάνυχτα», όπου και παρουσίασε την δική του εκδοχή για τον τρόπο που φτάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο.

Ο ηθοποιός περιέγραψε τόσο τις οικονομικές τους διαφορές, όσο όμως και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, που κατά τη γνώμη του δεν συμφωνούσαν με τα όσα είχαν αρχικά συζητήσει. Πέραν όμως των συμβολαίων, που όπως αποδείχτηκε πήγαιναν και έρχονταν, οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν αγεφύρωτες και σε μια σειρά από θέματα.

“Ντρέπεστε να δείξετε;”

Όλο το περασμένο διάστημα είχε αναφερθεί πως ο Μάρκος Σεφερλής διατύπωσε ενστάσεις για την μαρκίζα του θεάτρου “Παλλάς”. Ο ίδιος ωστόσο περιγράφει μια τελείως διαφορετική εκδοχή. «Φτιάχνουν μια διαφήμιση για να βάλω στο Δελφινάριο στη LED οθόνη που είχα με την πλάτη ενός νεαρού άλλου με τριγωνικό κορμί που σίγουρα καταλάβαινες ότι δεν είμαι εγώ και είχε το χέρι πίσω ότι πατά τον όρκο» περιγράφει, λέγοντας πως ο κόσμος ήθελε να δει εκείνον.

Ο ηθοποιός επικοινώνησε με την παραγωγή, ρωτώντας τους αν ντρέπονται τον παρουσιάζουν. «Eίχα μυριστεί όλο αυτό το «ξύλο» που τρώγανε γιατί μάθαινα, είχαν κάποια αντίρρηση στο στενό τους καλλιτεχνικό περιβάλλον στο να είναι ο Σεφερλής στο Παλλάς» σχολίασε χαρακτηρισικά.

Ο Μάρκος κινείται νομικά

Ο ηθοποιός έκανε σαφές ότι έχει κινηθεί νομικά εναντίον, εκείνων, που όπως είπε, θεωρεί ότι τον έχουν βλάψει: «Σιώπησα, μάζεψα στοιχεία, έχω κινηθεί νομικά για όποιους θεωρώ κι εγώ και ο δικηγόρος μου ότι με έβλαψαν και εμένα και την τιμή και την υπόληψη μου, σαν άνθρωπο, σαν επαγγελματία, σαν παραγωγό. […] Δεν μπορεί κανείς να προσβάλει εμένα και τη φερεγγυότητα μου και να δηλώνει ευθαρσώς και αυθαίρετα ότι άφησα στο δρόμο 25 ανθρώπους. Αυτό που έχει γίνει τώρα πραγματικά με έχει βλάψει, με έχει μειώσει σαν άνθρωπο, σαν επαγγελματία και είναι κάτι που δεν ευθύνομαι. Όλοι αυτοί οι ηθοποιοί ας βρουν το δίκιο τους με την εταιρία παραγωγής».

Για να το κάνει πιο συγκεκριμένο ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Ήδη έχω απευθυνθεί στο δικηγόρο μου και για τις δηλώσεις της κυρίας Γκαγκάκη».

Ποιος έκανε τελικά τη διασκευή;

Ο Μάρκος Σεφερλής σχολίασε επίσης το θέμα της διασκευής του έργου, λέγοντας: «Από την αρχή όταν πήγα εγώ την πρόταση τους είπα ότι θα κάνω εγώ τη διασκευή, το ήθελαν και αυτοί. Λέω «είναι και απαίτηση της κυρίας Ψαθά να κάνω εγώ τη διασκευή και απόδοση του κειμένου» και να βάλω και αστειάκια στο στυλ το δικό μου, αυτά που θέλει ο κόσμος. Οκ. Και να πληρωθώ και για τη διασκευή» σημείωσε.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, τη διασκευή του έργου ανέλαβε ο Πέτρος Ζούλιας. «Μόλις προσλήφθηκε ο κύριος Ζούλιας, μου είπαν ότι υπογράφει τις δουλειές τους όλες και θέλει να κάνει αυτός τη διασκευή. Λέω κανένα πρόβλημα. Αλλά μου λέει «θα παρέμβεις, το θέλει και ο κύριος Ζούλιας», με τον οποίο έχω άψογη σχέση, «να κάνει τη διασκευή και να το πάρεις μετά εσύ να το κεντήσεις με αστειάκια και να πάμε στην τελική μορφή του σεναρίου». » πρόσθεσε.

«Έγινε η πρώτη διασκευή από τον κύριο Ζούλια, δεν φτάσαμε στο σημείο να το πάρω εγώ να το κεντήσω και βάζουν όρο στο συμβόλαιο που μου έστειλαν ότι ο κύριος Σεφερλής έχει διαβάσει το σενάριο, το έχει αποδεχτεί και καμία παρέμβαση δεν μπορεί να κάνει στο κείμενο» ισχυρίζεται ο ηθοποιός.