Κατερίνα Καινούργιου: Η συγγνώμη για τους BTS και η απάντηση στους επικριτές της
Ελλάδα

Κατερίνα Καινούργιου: Η συγγνώμη για τους BTS και η απάντηση στους επικριτές της

Κατερίνα Καινούργιου: Η συγγνώμη για τους BTS και η απάντηση στους επικριτές της

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα σχόλια της Κατερίνας Καινούργιου και των συνεργατών της στην εκπομπή “Ευτυχείτε” την περασμένη εβδομάδα για τους BTS. Μέλη από το Νοτιοκορεάτικο συγκρότημα βρέθηκαν στην λίστα με τους 100 ωραιότερους άνδρες για το 2018, σύμφωνα με το Critic’s Choice, με την πρωινή εκπομπή να καλείται να σχολιάσει το παρουσιαστικό τους.

Συγκεκριμένα όταν είδαν τον Kim Tae-hyung και τον Jungkook από το διάσημο γκρουπ, προχώρησαν σε άκομψους για την εμφάνισή τους, κάτι που πυροδότησε μια θύελλα αντιδράσεων τόσο στο διαδίκτυο, όσο όμως και από την εκπομπή “Καλύτερα Δε Γίνεται” το Σαββατοκύριακο. Η Κατερίνα Καινούργιου τοποθετήθηκε δύο φορές για το θέμα μέσα από το λογαριασμό της στο instagram, ενώ υποσχέθηκε να ξεκινήσει την εκπομπή της Δευτέρας με BTS, αλλά και να συμπεριλάβει ένα αφιέρωμα στο K-Pop συγκρότημα.

Η απάντηση στην εκπομπή της Δευτέρας

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας, η Κατερίνα Καινούργιου και οι συμπαρουσιαστές της ξεκίνησαν την εκπομπή κρατώντας στα πρόσωπά τους, φωτογραφίες των μελών του γνωστού συγκροτήματος.

Η παρουσιάστρια θέλησε να απολογηθεί ξανά για τα άκομψα σχόλια, αλλά και για το γεγονός πως δεν γνώριζε καν τους BTS. Επιπλέον, ανέφερε πως όλο το Σαββατοκύριακο δέχτηκε απειλές στο διαδίκτυο από φανατικούς των BTS. Αρχικά είπε πως θα ήθελε να είχε καλεσμένους τους BTS, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. “Δεν έχουμε τίποτα μαζί τους ούτε αυτοί με εμάς. Περάσαμε ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο με ένα τεράστιο διαδικτυακό bullying, επειδή δεν τους ήξερα και είπα πως δεν μου αρέσουν εμφανισιακά. Έφτασαν να απειλούν την οικογένεια μου, εμένα, να εύχονται να πάθω καρκίνο. Όχι το συγκρότημα, ένας στρατός με φανατικούς θαυμαστές τους. Οι Έλληνες fans μου ζήτησαν συγνώμη. Απειλούσαν τον αδερφό μου και τους γονείς μου” τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως δέχεται μηνύματα από την Κορέα πως θα της στείλουν πυρηνική βόμβα, αλλά και ότι εάν ήταν σε ένα δωμάτιο με δυο σφαίρες και είχαν απέναντί τους τον Χίτλερ, τον Τραμπ και την Καινούριου θα πυροβολούσαν την ίδια!

Η αρχική τοποθέτηση της

Η Κατερίνα Καινούργιου αρχικά πήρε θέση την Κυριακή μέσω Instagram θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα από την ανάρτησή της. Όπως είπε το γεγονός πως εξέφρασε τη γνώμη της για το παρουσιαστικό των καλλιτεχνών δεν αμφισβητεί την καλλιτεχνική τους αξία. “Έχω δεχτεί και δέχομαι σκληρή κριτική για την εμφάνιση μου και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό” συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως ο φανατισμός και οι απειλές από φαν του συγκροτήματος δεν συνάδει με καμιά κουλτούρα.

«Ο σεβασμός της κουλτούρας κάθε λαού, είναι αδιαμφισβήτητος και αποτελεί μια από τις αρχές μου. Όπως επίσης και η στήριξη και αποδοχή κάθε διαφορετικότητας που ποτέ δεν αντιμετώπισα ως κάτι λανθασμένο ή κακό. Αντίθετα μάλιστα τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή μου, παλεύω καθημερινά για το αντίθετο. Το να σχολιάσω χιουμοριστικά μια «λίστα» με ωραίους άνδρες στο πλαίσιο θέματος της εκπομπής που παρουσιάζω, δεν αμφισβητεί την καλλιτεχνική αξία του συγκροτήματος BTS, ή κανενός άλλου. Μάλιστα έγινε και η αφορμή να γνωρίσω ένα μουσικό φαινόμενο που δεν γνώριζα. Έχω δεχτεί και δέχομαι σκληρή κριτική για την εμφάνιση μου και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Όπως επίσης γνωρίζω πολύ καλά ότι ο φανατισμός και οι απειλές, δεν συνάδουν με καμία κουλτούρα και με καμιά στήριξη σημαντικών καλλιτεχνών, που δεν θα ήθελαν σίγουρα να υπάρχουν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές στο όνομα τους» έγραψε συγκεκριμένα η παρουσιάστρια.

https://www.instagram.com/p/BsP4F_BhpGR/

Η έντονες αντιδράσεις ωστόσο, που πήραν ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας, καθώς το περιστατικό έγινε γνωστό και στο fan club των BTS στο εξωτερικό, οδήγησαν την παρουσιάστρια να επανέλθει με Insta Story στο θέμα, επιμένοντας πως δεν είχε στόχο να θίξει την καλλιτεχνική αξία κανενός και πως εξέφρασε απλά τη γνώμη της για το παρουσιαστικό των δύο μελών του συγκροτήματος.