Jeff Bezos: Χωρίζει ο mr. Amazon
Ελλάδα

Jeff Bezos: Χωρίζει ο mr. Amazon

Jeff Bezos: Χωρίζει ο mr. Amazon

Την ανακοίνωση του διαζυγίου τους δημοσίευσαν στο Twitter, ο CEO της Amazon Jeff Bezos και η σύζυγός του MacKenzie. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1992 και έχει αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά.

“Θέλουμε να ενημερώσουμε για την εξέλιξη στις ζωές μας. Όπως γνωρίζουν οι στενοί φίλοι και η οικογένειά μας, έπειτα από μακρά περίοδο τρυφερής εξερεύνησης και περιόδων χωριστά, αποφασίσαμε να χωρίσουμε και να συνεχίσουμε τις κοινές ζωές μας ως φίλοι” γράφει στην ανακοίνωσή του ο εκατομμυριούχος. Μια ανακοίνωση την οποία υπογράφει από κοινού με την MacKenzie Bezos.

“Αν γνωρίζαμε πως θα χωρίζαμε έπειτα από 25 χρόνια, θα το κάναμε ξανά όλο από την αρχή” αναφέρει η ανακοίνωση. Το ζευγάρι τονίζει πως έχουν μαζί ένα λαμπρό μέλλον ως γονείς, συνεργάτες και φίλοι. “Μπορεί οι ιδιότητες να αλλάξουν, αλλά παραμένουμε οικογένεια και αγαπημένοι φίλοι” κλείνει το κείμενο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Η 48 ετών συγγραφέας και πρώην σύζυγος του Bezos, ανήκει επίσης στους ιδρυτές της Amazon. Η εταιρεία ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και επεκτάθηκε σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Ο Bezos γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1964 στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ. Το επώνυμο Bezos (μοιάζει με ελληνικό, αλλά δεν είναι) το πήρε από τον δεύτερο σύζυγο της μητέρας του, τον Κουβανό Miguel Bezos. Είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πιο πλούσιος Αμερικανός και ο πρώτος πολίτης με περιουσία που ξεπερνά τα 150 δις εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει σήμερα μετοχές του 16% της Amazon, την οποία ίδρυσε το 1994 στο γκαράζ του σπιτιού του στο Σιάτλ.