Αυτά είναι τα ρούχα “σύμβολα” των διασημότερων οίκων μόδας
ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτά είναι τα ρούχα “σύμβολα” των διασημότερων οίκων μόδας

Αυτά είναι τα ρούχα “σύμβολα” των διασημότερων οίκων μόδας

Κάθε οίκος μόδας έχει ένα ρούχο που θεωρείται το χαρακτηριστικό του. Κάθε designer – αρχικά ο ίδιος και στη συνέχεια εκείνοι που αναλαμβάνουν να σχεδιάζουν για το όνομα του- έχει ένα ρούχο σύμβολο. Είναι αυτό που λέμε το DNA του οίκου. Είναι αυτά που έκαναν γνωστό τον σχεδιαστή και από τότε αποτελούν την ταυτότητα του. Αν υπήρχε ένα λεξικό μόδας, δίπλα από αυτά τα “ονόματα”, θα υπάρχει σίγουρα μια παρόμοια φωτογραφία.

Τα παρακάτω ρούχα είναι αυτά που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα και να κάνει την “αντιστοιχία” με τον οίκο-σχεδιαστή. Και είναι όλα από τις collections του 2018-2019!

Dior-New Look

Το 1947 ο Christian Dior δημιούργησε αυτό το σακάκι με τη φαρδιά φούστα και ονομάστηκε new look. Αυτό το outfit άλλαξε την ιστορία της μόδας μια για πάντα.

Burberry-Καμπαρντίνα

O Thomas Burberry δημιούργησε το 1879 την πρώτη καμπαρντίνα για το στρατό. Στη συνέχεια λόγω του ανθεκτικού υλικού έγινε το ρούχο, με σκοπό να φοριέται τις πολλές βροχερές ημέρες στην Αγγλία. Στη συνέχεια προστέθηκε το γνωστό καρό στο εσωτερικό και έγινε το ρούχο-συνώνυμο του βρετανικού οίκου.

Valentino- Το κόκκινο φόρεμα

Από την πρώτη συλλογή του Valentino Garavani το 1959, το “κόκκινο” φόρεμα έγινε και σημείο αναφοράς του. Ο μύθος λέει πως δημιούργησε μόνος του αυτό το “κόκκινο” χρώμα, αναμιγνύοντας μαντζέντα, κίτρινο και μαύρο σε πολλές παραλλαγές, μέχρι να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Saint Laurent- Le smoking

Όταν το 1966 ο Yves Saint Laurent παρουσίασε το πρώτο γυναικείο κοστούμι tuxedo, “smoking” στα γαλλικά, θεωρήθηκε όχι μόνο μια τομή στη μόδα, αλλά και στη γυναικεία χειραφέτηση. Από τότε ένα smoking κοστούμι Saint Laurent, θεωρείται για όλες τις stylish γυναίκες, το απόλυτο “αντικείμενο του πόθου”.

Chanel- The Jacket

Από το ανδρικό ύφασμα tweed που φορούσαν οι Άγγλοι αριστοκράτες στην εξοχή, η Gabrielle Chanel δημιούργησε 1954 το γνωστό jacket με τις τέσσερις τσέπες και τις τρέσες στα τελειώματα. Αυτή ήταν και η πρώτη σχεδιάστρια που ξεκίνησε να βάζει ανδρικά στοιχεία και υλικά στα γυναικεία ρούχα.

Balenciaga- Αρχιτεκτονικοί όγκοι

Το 1948 παρουσίασε για πρώτη φορά ο Christobal Balenciaga σακάκια και φορέματα που με ειδικές κατασκευές, έφτιαχναν στις γυναίκες μια τεχνητή σιλουέτα. Έντονη μέση και αρχιτεκτονικοί όγκοι στην περιφέρεια, δημιούργησαν μια νέα εικόνα για το γυναικείο σώμα που ακόμα και σήμερα μοιάζει τρομερά πρωτοποριακή!

(photos: Nowfashion.com)