Gucci: Απέσυρε πουλόβερ με την κατηγορία του ρατσισμού
ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Gucci: Απέσυρε πουλόβερ με την κατηγορία του ρατσισμού

Gucci: Απέσυρε πουλόβερ με την κατηγορία του ρατσισμού

Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci ανακοίνωσε σήμερα ότι απέσυρε από την αγορά ένα μαύρο πουλόβερ με μακρύ λαιμό το οποίο στολίζει ένα μεγάλο στόμα με κόκκινα χείλη, αφότου κατηγορήθηκε για ρατσισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί θεωρήθηκε ρατσιστικό το ρούχο;

Το εν λόγω πουλόβερ είναι το εξής:

Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου διέκριναν σε αυτό μια αναφορά στο “blackface”.

Πρόκειται για το θεατρικό μακιγιάζ για τον ρόλο ενός μαύρου προσώπου, μια γελοιογραφική και ρατσιστική απεικόνιση των μαύρων προσώπων.

Η απολογία του οίκου Gucci

“Η Gucci ζητεί συγνώμη για την ενόχληση που προκάλεσε με αυτό το πουλόβερ. Επιβεβαιώνουμε ότι το προϊόν αποσύρθηκε αμέσως από όλα τα καταστήματά μας και από τον ιστότοπό μας”, έγραψε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο λογαριασμό της στο Twitter η εταιρία που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Kering.

Η Gucci επαναλαμβάνει ότι η “διαφορετικότητα είναι μια θεμελιώδης αξία” και εκτιμά ότι το “περιστατικό” αυτό είναι ένα μάθημα για “την ομάδα της και πέραν αυτής”.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο επίσης ιταλικός οίκος Prada αφότου κατηγορήθηκε για ρατσιμό, απέσυρε από ένα κατάστημά του στη Νέα Υόρκη μικρές μαύρες φιγούρες που απεικόνιζαν μαύρους πιθήκους με χοντρά κόκκινα χείλη.

Και δεν ξεχνάμε το σάλο που δημιουργήθηκε με τους Dolce & Gabbana στην Κίνα, μετά την προβολή βιντεοκλίπ που έδειχναν μια γυναίκα με ασιατικά χαρακτηριστικά να τρώει αδέξια πίτσα ή σπαγγέτι με ξυλάκια.

Πηγή: ΑΠΕ