Κατερίνα Καινούργιου – Ναταλία Γερμανού: Όλα λάθος!
Nikopolis Blog

Κατερίνα Καινούργιου – Ναταλία Γερμανού: Όλα λάθος!

Κατερίνα Καινούργιου – Ναταλία Γερμανού: Όλα λάθος!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ως τηλεθεατής έχω βρεθεί σε αμηχανία ακούγοντας άκομψους χαρακτηρισμούς σε τηλεοπτικές εκπομπές. Σχόλια ειρωνικά, ρατσιστικά, κακεντρεχή. Σχόλια που γίνονται απλά για να προκαλέσουν ή που επαναλαμβάνουν αυτά που λέει στο ακουστικό ο αρχισυντάκτης. Αυτό που συνέβη με την Κατερίνα Καινούργιου και τους BTS ήταν απλά ένα από τα πολλά που έχουν ακουστεί τόσο στη δική της εκπομπή, όσο και σε πολλές άλλες στην Ελληνική τηλεόραση.

Όφειλε η παρουσιάστρια να γνωρίζει  το παγκόσμιο φαινόμενο της K- Pop; Λυπάμαι, αλλά όφειλε. Γιατί παρουσιάζει μια ψυχαγωγική εκπομπή και δεν μπορεί να φαίνεται αδιάβαστη. Ούτε εκείνη, ούτε η Φαίη Σκορδά, ούτε η Ελένη Μενεγάκη, ούτε κανείς. Η δουλειά μιας παρουσιάστριας δεν είναι μόνο να φαίνεται ωραία μπροστά στον φακό και να φωτογραφίζεται για το Instagram προωθώντας ρούχα και προϊόντα ομορφιάς με διαγωνισμούς. Ένας παρουσιαστής οφείλει να ενημερώνεται διαρκώς ακόμα και για πράγματα που μπορεί να μην τον ενδιαφέρουν και τόσο.

Πάμε τώρα στην αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού. Υπερβολική; Ναι, ήταν. Μέσα στον ίδιο μήνα επιτέθηκε δυο φορές στην Κατερίνα Καινούργιου, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον δεν είναι και τόσο αθώο. Θα το έκανε αν η Κατερίνα κι εκείνη δούλευαν ακόμα στο ίδιο κανάλι;  Μάλλον όχι. Όπως επίσης δεν την είχα δει να υπερασπίζεται με την ίδια θέρμη τα «θύματα» των σκληρών σχολίων που έκανε πέρσι ο Πέτρος Κουσουλός στη δική της εκπομπή, που ξεσήκωναν κάθε τόσο -δικαίως- τους χρήστες τους twitter. Αντιθέτως, στο τέλος της σεζόν τον είχε ευχαριστήσει δημόσια γιατί την έκανε καλύτερη παρουσιάστρια.  Δεν γνωρίζω πάντως αν η Ναταλία όντως δεν είχε ιδέα ποιοι ήταν οι Κορεάτες ποπ σταρ, όπως την κατηγόρησε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, αλλά νομίζω ότι το πιο σοβαρό θέμα εδώ ήταν οι ειρωνικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν στο «Ευτυχείτε» και όχι οι μουσικές γνώσεις των παρουσιαστριών.

Φυσικά και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η παρουσιάστρια του Open – αποδοκιμάζουμε όλοι οτιδήποτε ακραίο. Όπως δεν υπήρχε δικαιολογία και για το βίντεο που ανέβασε με τον σύντροφό της όπου φαινόταν να υποτιμούν το -πολύ- ατυχές συμβάν, ένα συμβάν που δυστυχώς ακούστηκε και στο εξωτερικό…

Ευγένεια, λοιπόν, περισσότερη ευγένεια. Και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι και πιο σωστοί επαγγελματίες. Να ζητάμε συγγνώμη με ειλικρίνεια. Αν δεν τη νιώθουμε καλύτερα να σιωπούμε. Να μην ψάχνουμε ευκαιρία να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου. Γιατί η ζωή είναι μικρή για να είναι κανείς εμπαθής.

Υ.Γ:  Στα πλαίσια του ρεπορτάζ επικοινώνησα με τη Ναταλία, και μου είπε ότι γνώριζε το επίμαχο συγκρότημα, αφού και εκείνη, όπως κι εγώ, ακούει κυρίως ξένη  μουσική από το Spotify.  Επίσης ισχυρίζεται ότι, σε αντίθεση με όσα της προσάπτει η Κατερίνα,  δεν έκανε ποτέ retweet σε μηνύματα που εύχονταν να πάθει κακό η τελευταία.