Οι πραγματικές «Άγριες Μέλισσες» της τηλεόρασης
Nikopolis Blog

Οι πραγματικές «Άγριες Μέλισσες» της τηλεόρασης

Οι πραγματικές «Άγριες Μέλισσες» της τηλεόρασης

«Μα είναι δυνατόν να υποστηρίζεις τον Λιάγκα και την Τσολάκη μετά από αυτό που έκανε;» μου έγραφε κάποιος τις προάλλες για το προηγούμενό μου κείμενο στο Znews (και ας το είχα καταδικάσει δυο φορές σε δυο παραγράφους). Για να δούμε λοιπόν λίγο ψύχραιμα τι συμβαίνει εδώ.

Μία εβδομάδα πέρασε και ο σάλος δεν έχει ακόμα κοπάσει. Κάποιοι απλά ηρέμησαν με την αποδοχή της παραίτησης της Κατερίνας Γκαγκάκη από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η αλήθεια είναι ότι η Κατερίνα είχε υποβάλλει παραίτηση την επόμενη κιόλας μέρα του -πολύ ατυχούς- περιστατικού αλλά δεν είχε γίνει δεκτή. Τελικά όμως ο δήμαρχος μετά από έντονες πιέσεις- ακόμα και από τα φιλοκυβερνητικά «Νέα»- αναγκάστηκε να υποκύψει χωρίς να το θέλει πραγματικά. Δεν του δίνεις άδικο βεβαίως, αφού στη “σκακιέρα” της πολιτικής πρέπει να αποχωρίζεσαι πολλές φορές τους “στρατιώτες” σου για να σωθεί ο “πύργος” σου.

Αυτό που ζήσανε αυτές τις μέρες στο Νέο Φάληρο πάντως είναι πρωτοφανές, αλλά η διοίκηση στηρίζει ακόμα την επιλογή της. Στο επόμενο φάουλ όμως, που ευχόμαστε να μην υπάρξει, η αντίδραση θα είναι σαφώς πιο αυστηρή.

Εξάλλου, πόσες φορές το έχουμε δει εκεί που σε αποθεώνει ένα κανάλι να φτάνει στο σημείο να μη σου απαντάει στο τηλέφωνο (ε, Γιώργο);

Ποιος έχει χαρεί πιο πολύ στον ΑΝΤ1 για τις «Άγριες Μέλισσες»; Μα φυσικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που είδε φέτος την εκπομπή του να διπλασιάζει (και βάλε) τα νούμερά της από το υψηλότατο lead in και θέλει σε κάθε εκπομπή του να έχει καλεσμένο έναν ηθοποιό της σειράς.  Καταλαβαίνετε ότι το κανάλι θέλει πολύ να συνεχιστεί η σειρά και την επόμενη σεζόν- έστω και με λιγότερες μέρες προβολής- αρκεί να συμφωνήσουν όλοι ότι το σενάριο δεν θα παρακμάσει.

Προσωπικά, είχα τη χαρά να γνωρίσω τις προηγούμενες μέρες δύο από τους νέους πρωταγωνιστές της σειράς «Άγριες Μέλισσες», τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο και τον Αναστάση Ροϊλό. Τι ωραίο να βλέπεις νέους ταλαντούχους ανθρώπους με παιδεία και χωρίς έπαρση. Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο δουλεύουν τόσο πολύ που δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο δημοφιλείς είναι. Εξάλλου και οι δυο κυκλοφορούν ανάμεσά μας με κράνος και μηχανή (ίδιο μοντέλο μάλιστα!) οπότε μπορούμε να τους καταλάβουμε.

Υπάρχει όμως, μαθαίνουμε, ένας συμπρωταγωνιστής τους που αρχίζει σιγά σιγά να αισθάνεται πολύ σημαντικός… Και όταν το παθαίνεις αυτό στο ξεκίνημά σου δεν είναι ποτέ καλός οιωνός για το μέλλον…

Έρχεται πάντως σε δυο εβδομάδες περίπου το επεισόδιο με τον γάμο Ασημίνας – Νικηφόρου που αναμένεται να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης….

Θα είναι τελικά ο Αλέξης Γεωργούλης στο Your Face Sounds Familiar; Μην βάζετε στοίχημα ακόμα. Πάντως η εξίσωση είναι πολύ δύσκολη αυτή τη φορά, αφού οι θεατρικές υποχρεώσεις των ηθοποιών που απαρτίζουν το show είναι… αντικρουόμενες – αν το show γυρίζεται Τρίτη, δεν μπορεί ο Σταρόβας που παίζει Δευτερότριτα στο «Τοκ Τοκ» και αν γυρίζεται Τετάρτη δεν μπορεί η Ντενίση που έχει τη «Σμύρνη» της.

Πολλές επαφές για το Just the two of us – το οποίο θα έχει έντονο αέρα Panik. Στην εταιρεία των Κασιδόκωστα – Αρσενάκου αναζητήστε τους περισσότερους παίχτες… Το παρασκήνιο πάντως αναμένεται πικάντικο, ξέρω τι σας λέω.

Πολλά θέατρα με μεγάλους πρωταγωνιστές δεν περνάνε καθόλου καλά φέτος, ειδικά τις καθημερινές. Επειδή είναι ακόμα αρχή, δεν θα πούμε ονόματα, γιατί πολλοί πιστεύουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες απομάκρυναν το κοινό από τα θέατρα. Θα μου πεις τότε γιατί το Masterclass της Ναυπλιώτου που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά είναι sold out μέχρι και το Γενάρη; Γιατί όλοι μιλούν για το «Άνθρώποι και ποντίκια» με έναν εξαιρετικό Βασίλη Μπισμπίκη;

Και κάτι πιο σοβαρό από τα τηλεοπτικά. Από τη μία μέρα να βλέπεις το μοναστήρι που θέλει να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και από την άλλη να διαβάζεις ότι στη Βέροια έκοψαν τις κολώνες της ΔΕΗ για να διακόψουν την παροχή ρεύματος στις δομές φιλοξενίας. Αυτή η τελευταία είδηση δεν μας αξίζει ως έθνος.

Θυμάμαι τώρα μια καθηγήτρια Κοινωνιολογίας που είχα στο Λύκειο τη δεκαετία του ’90, η οποία μας είχε επισημάνει τότε να προσέξουμε πόσο έντονα τόνιζαν στα δελτία ειδήσεων τη λέξη «Αλβανός» κάθε φορά που αναφέρονταν σε ένα περιστατικό παρανομίας. Όταν η αρνητική είδηση αφορούσε Έλληνες, η εθνικότητα παραλειπόταν… Αυτός να ξέρετε είναι ένας απλός, και άκρως αποτελεσματικός, μηχανισμός δημιουργίας στερεοτύπων από τα Μέσα….