Ελένη Μενεγάκη: Τελευταία της σεζόν στον Alpha;
Nikopolis Blog

Ελένη Μενεγάκη: Τελευταία της σεζόν στον Alpha;

Ελένη Μενεγάκη: Τελευταία της σεζόν στον Alpha;

Η «διάδοχος» του τίτλου της «Εθνικής παρουσιάστριας» (από τη Ρούλα Κορομηλά, φυσικά), το πιο ακριβοπληρωμένο πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης (με χαοτική διαφορά από το δεύτερο), η Ελένη Μενεγάκη, είναι φυσικά και η πιο περιζήτητη.

Στα 50 της χρόνια, δεν έχει φυσικά πλέον ανάγκη να αποδείξει σε κανέναν την αξία της αφού, όπως γνωρίζει όλη η αγορά, είναι το πρόσωπο που «τα φέρνει» περισσότερο, γι’ αυτό κιόλας εξασφαλίζει και τις μεγαλύτερες εμπορικές χορηγίες στην εκπομπή της.

Μια εκπομπή που σημειώνει φέτος αρκετά πιο χαμηλές τηλεθεάσεις σε σχέση με το «ένδοξο» παρελθόν της, ακόμα και σε σχέση με την περσινή σεζόν, έχοντας προσελκύσει μεγάλο μέρος από το κοινό του Mega που μόλις είχε σταματήσει να εκπέμπει τέτοια εποχή.

Το τετραετές συμβόλαιό της με τον Alpha, ως γνωστόν, λήγει το καλοκαίρι και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί από τη νέα διοίκηση του καναλιού, αν δεν μειώσει κατά πολύ τις οικονομικές της απαιτήσεις.

Αν και όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια θα ήθελαν την Ελένη στο δυναμικό τους -ακόμα και για λόγους prestige- ελάχιστοι καναλάρχες θα ήταν διατεθειμένοι να της κάνουν ένα «χρυσό» συμβόλαιο, γιατί, εκτός των άλλων, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε διατάραξη των ισορροπιών και με τους άλλους παρουσιαστές που μπορεί να φέρνουν υψηλότερα νούμερα αλλά έχουν πολύ χαμηλότερες απολαβές.

Υπάρχει όμως ένας σταθμός που θα είχε αυτή τη στιγμή μεγάλη ανάγκη από ένα τόσο λαμπερό πρόσωπο – σημαία: Και αυτό δεν είναι άλλο από το νεοσύστατο One του Βαγγέλη Μαρινάκη, που ετοιμάζεται πυρετωδώς να εκπέμψει κανονικά σε πανελλήνια κλίμακα πριν από τη λήξη του έτους.

Όπως μαθαίνουμε, η πρώτη προσέγγιση έχει ήδη γίνει και η πλευρά της Ελένης δεν έκλεισε την πόρτα, όπως έχει κάνει άλλες φορές στο παρελθόν σε άλλες «σειρήνες». Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι κοντά, αφού οι κουβέντες είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά μια παρουσιάστρια, όπως είναι λογικό, θέλει να ξέρει τις επιλογές της όταν έρχεται η ώρα της ανανέωσης του συμβολαίου της -ας θυμηθούμε εδώ το παράδειγμα του ζεύγους Λιάγκα – Σκορδά που πριν πάει από το Mega στον ΑΝΤ1, ήταν πολύ κοντά να κλείσει με τον Δημήτρη Κοντομηνά στον Alpha, και μάλιστα τα ραντεβού γίνονταν κάτω από άκρα μυστικότητα στην έπαυλή του στη Βαρυμπόμπη.

Πάντως η Ελένη, όπως φέρεται να έχει πει στο στενό της περιβάλλον, δεν την ενδιαφέρει να «γεράσει» στην τηλεόραση, αφού και το οικονομικό θέμα το έχει λύσει εδώ και πολλά χρόνια και την ευχαριστεί πολύ περισσότερο η ζωή έξω από αυτή.

Άρα η ίδια καλείται τώρα να κλείσει τον κύκλο της με το πιο υψηλό τίμημα που θα καταφέρει να εξασφαλίσει.

Εξάλλου δε θα ξεχάσω ποτέ έναν παλιό, καλό της συνεργάτη που μου είχε πει κάποτε ότι η Ελένη Μενεγάκη ήταν πάντα η καλύτερη μάνατζερ του εαυτού της και ήξερε να τον προστατεύει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο!