“Στον ΣΚΑΪ πάμε, Γιώργο, γιατί τέτοιες συμπεριφορές επαναλαμβάνονται…”
Μέχρι Κεραίας

“Στον ΣΚΑΪ πάμε, Γιώργο, γιατί τέτοιες συμπεριφορές επαναλαμβάνονται…”

“Στον ΣΚΑΪ πάμε, Γιώργο, γιατί τέτοιες συμπεριφορές επαναλαμβάνονται…”

Σήμερα -πράγμα σπάνιο- θα σας γράψω για μια εκπληκτική σειρά που δυστυχώς είναι παραγωγή Netflix και έτσι θα μπορέσετε να τη δείτε όσοι διαθέτετε τη συσκευή. Θα σας παρακαλέσω να τη δείτε. Λέγεται «Όταν μας βλέπουν» κι αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν στην Αμερική του 1989.

Το σαθρό αυτό οικοδόμημα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας καταρρίπτεται ακόμα και σε βάρος των ζωών 4 ανηλίκων που καταστρέφονται. Φυσικά οι Αμερικανοί ξέρουν εκ των υστέρων αν συμβεί η στραβή να επανορθώσουν….

Το σίριαλ έχει μόνο 4 επεισόδια. Θα τα δείτε απνευστί πιστέψτε με.

Στο φτωχικό Χάρλεμ του ’89 μια παρέα μικρών παιδιών 14-16 ετών, που δεν είναι φυσικά λευκοί, πάνε βόλτα στο Σέντραλ Παρκ νύχτα. 9 η ώρα. Μπλέκονται με το πλήθος. Δυστυχώς κάπου εκεί κοντά και όχι στο σημείο που βρίσκονται τα παιδιά κάποιος βιάζει και ξυλοκοπεί μια λευκή γυναίκα. Η αστυνομία, η πολιτεία και – φεύ!- ο σημερινός Πρόεδρος της Αμερικής ζητούν παραδειγματική τιμωρία.

Εύκολα θύματα πέντε άγνωστοι μεταξύ τους νεαροί 14-16 ετών που συλλαμβάνονται, ξυλοκοπούνται άγρια και αναγκάζονται να παραδεχτούν πως είναι οι ένοχοι με τη βεβαίωση δικαστών πως θα πάνε σπίτια τους. Χωρίς τους γονείς τους, χωρίς δικηγόρο, υπογράφουν την καταδίκη τους… Στη δίκη γνωρίζονται για πρώτη φορά και καταλαβαίνουν ότι τους έβαλαν ο ένας να κατηγορήσει τον άλλο χωρίς να γνωρίζονται….

Καταδικάζονται όλοι και ο σημερινός Πρόεδρος, σε φιλμ ντοκουμέντο της εποχής, δαπανά 85.000 δολάρια ζητώντας με διαφημίσεις στις εφημερίδες να ισχύσει η θανατική καταδίκη τους.

Τα παιδιά μεγαλώνουν στη φυλακή αλλά ουδέποτε παραδέχονται την ενοχή τους. Βιάζονται, ξυλοκοπούνται, ζουν στην απομόνωση αλλά βροντοφωνάζουν ότι είναι αθώα. Οι οικογένειες καταστρέφονται…. Όμως, όμως υπάρχει θεία δίκη. Ακόμα και 14 χρόνια μετά. Δείτε τη σειρά και καμαρώστε και τον σημερινό Πρόεδρο…

Ο Γιώργος Λιάγκας συζητά με τον ΣΚΑΪ αλλά και με τον ΑΝΤ1 που τόσο τον ταλαιπώρησε. Στον ΣΚΑΪ πάμε, Γιώργο, γιατί τέτοιες συμπεριφορές επαναλαμβάνονται….

Άλλα τρία χρόνια ο Γρηγόρης στον ΑΝΤ1. Μια χαρά….

Δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης της Έλλης Στάη. Απομακρύνεις ποτέ το καλύτερο και πιο “βαρύ χαρτί” σου; Πάντως ότι θα γίνουν αλλαγές θα γίνουν. Μακρύ, καυτό καλοκαίρι….