«Ο Φρέντυ Γερμανός και ο Χάρρυ Κλυνν που γνώρισα»
Μέχρι Κεραίας

«Ο Φρέντυ Γερμανός και ο Χάρρυ Κλυνν που γνώρισα»

«Ο Φρέντυ Γερμανός και ο Χάρρυ Κλυνν που γνώρισα»

Χθες είχαμε δυο επετείους θανάτου ανθρώπων που πάντα θα μας λείπουν γιατί λιγοστεύουν οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Ο ένας ήταν ο Φρέντυ Γερμανός ο άλλος ο Χάρρυ Κλυνν. Έφυγαν τη ίδια μέρα με διαφορά χρόνων….

Έτυχε να τους γνωρίσω και τους δυο. Ο Φρέντυ ήταν ο μεγάλος μου δάσκαλος στη δημοσιογραφία. Με πήρε από το χέρι στα 23 και μου έμαθε όλα τα μυστικά του ρεπορτάζ. Υπέροχες εποχές με τον ευπατρίδη της δημοσιογραφίας. Με έναν άνθρωπο που το μεράκι του για τη δουλειά τελείωσε με το τέλος της ζωής του…..

Ο Φρέντυ δε κοιτούσε ωράρια και συνδικαλισμούς. Έμπαινε στο μοντάζ και έβγαινε 40 ώρες μετά. Έψαχνε το τέλειο. Παιζόταν η εκπομπή και μοντάριζε το δεύτερο μέρος. Και εμείς νεαρά παιδιά μάθαμε να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Έτσι γίναμε δημοσιογράφοι. Αγαπήσαμε ό,τι αγάπησε αυτός…

Στα 25 χρόνια που έμεινα μαζί του είδα πώς είναι να περπατάς στο φωτεινό μονοπάτι της δημοσιογραφίας. Χωρίς λοβιτούρες, σκευωρίες, κουβέντες πίσω από τη πλάτη…. Ο Φρέντυ ήταν ΚΥΡΙΟΣ και όπου και αν βρίσκεται είναι ένα φωτεινό αστέρι….

Ο Χάρρυ Κλυνν ήταν ψυχούλα. Τεράστιο ταλέντο. Πηγαίο. Άστραψε και βρόντηξε. Βαθιά πολιτικοποιημένος και πιστός στις ιδέες του. Του χρωστάμε τα γέλια μας, αλλά και τους στοχασμούς μας….

Μια φορά στο θέατρο ήρθε κι και έκατσε στα πόδια μου. Κατακοκκίνισα εγώ. “Μας βλέπει η Χαρίκλεια” του λέω “και ένα κάρο κόσμος. Ντρέπομαι”. “Θες να κάτσεις εσύ στα δικά μου;” μου λέει “Να κλείσουν όλοι τα μάτια;”

Τεράστια μορφή και τούτος. Όπου να ‘ναι και οι δυο, σίγουρα το χιούμορ θα έχει απλωθεί στον Παράδεισο….

Ας πάμε σε άλλα. Η Τατιάνα δεν είχε εκπομπή σήμερα λόγω προεκλογικών μηνυμάτων και τίποτα άλλο.

Ακούω πως ο ΣΚΑΪ θα αντιμετωπίσει προβλήματα καθώς αρκετοί θα προτιμήσουν άλλες προτάσεις. Το Open καραδοκεί…. Προβλήματα υπάρχουν σε Star και Alpha με την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Πολιτικό το θέμα….